Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

23 December 2018 FietzClassic

Geplaatst op 29-11-2018 door Webredactie

Op zondag 23 december organiseert RTC Twente Denekamp de FietZ Classic voor mountainbikers en cyclecrossers. Deze cross vlak voor de kerst is de ideale gelegenheid om voor deze passieve dagen nog even lekker actief te zijn. De toertocht draagt dit jaar het ‘goed geregeld’-keurmerk van de NTFU. Op 23 december zal er een controleur van de NTFU deelnemen aan de tocht om te kijken of de FietZ Classic vanaf volgend jaar in aanmerking komt voor het hoogste ‘extra goed geregeld’ keurmerk. De Welkoop Köttelpeer’n Classic van 28 oktober j.l. heeft dit keurmerk reeds in de wacht gesleept. Voor onze toertochten zijn tevens de gedragsregels van de NFTU van toepassing. Deze zijn te vinden via deze LINK.

 

De start en finish zal wederom bij de Ijskuip aan het Almelo-Nordhornkanaal (Schotbroekweg 2) zijn. Voor auto's is er parkeergelegenheid vlakbij de inschrijving. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden van 40 en 50 kilometer. De routes mogen gerust uitdagend genoemd worden met de nodige klimmetjes zoals de Tankenberg, de Paasberg en het Hakenberg. Tevens komen de fietsers o.a. door het Everloo, het Lutterzand en het Beuninger achterveld. De lange route zal een extra lus door Duitsland maken. Bij de Lutte zal een pauzeplek zijn ingericht waar men een krentenbol en citroenthee kan nuttigen en verderop in de route is een extra bananenpauze. FietZ zal op de pauzeplek aanwezig zijn voor technische ondersteuning. 

FIetz 2018

Na terugkomst bij de Ijskuip kan iedereen tegen inlevering van het polsbandje gratis een kop heerlijke erwtensoep krijgen. Hier kan tevens een kijkje worden genomen bij Hennie Kuiper Native, de expositie rondom de Olympisch- en Wereldkampioen die hier geboren werd. Daarnaast is er gelegenheid om te douchen en de fiets af te spuiten. Men kan starten tussen 9:00 en 10:00 uur en de deelname staat open voor zowel de beginnende als de meer ervaren fietser zonder dat men aangesloten moet zijn bij een wielervereniging. De routes zijn tevens volledig uitgepijld. Deelname kost €5 en NTFU-leden krijgen €1 korting. Indien je jonger bent dan 16 jaar of lid bent van de RTC Twente dan is deelname gratis! Was je al van plan om lid te worden van de RTC Twente dan is dit je kans! Naast gratis deelname aan de clubritten, ben je als lid van de RTC verzekerd tijdens de tochten tegen eventuele schades, krijg je 6x per jaar het blad Fietssport toegestuurd en heb je recht op clubkleding met een eenmalige korting. Tevens kan je deelnemen aan de clubactiviteiten en is er 15% korting bij FietZ.

LET OP: Bij onze tochten zijn door een aantal grondeigenaren, waaronder Staatsbosbeheer, (wandel)paden speciaal voor onze toertocht eenmalig vrijgegeven. Het blijkt echter steeds vaker voor te komen dat deze paden ook op andere dagen gebruikt worden door fietsers. Daarom vanuit ons het dringende verzoek dit NIET TE DOEN (klik op deze link voor meer informatie). Hierdoor lopen wij (en andere toerclubs) het risico dat deze paden niet meer eenmalig opengesteld worden en het organiseren van toertochten zinloos wordt.

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp