Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

FietZ Classic 2017

Geplaatst op 25-12-2017 door Webredactie

Afgelopen zondag is de door RTC Twente Denekamp georganiseerde FietZ Classic weer verreden. Het is de laatste jaren een traditie aan het worden dat deze tocht onder goede weersomstandigheden plaats vindt. En dat is zeker dit cross-seizoen bijzonder te noemen omdat er de laatste weken menig toertocht werd afgelast vanwege de slechte weersvoorspellingen en barre omstandigheden van het parcours. Zo niet bij de toertochten die de Denekampse toerclub organiseerd.

FietZ Classic 2017 1

De sportievelingen die zich dit jaar daags voor kerst nog even in het zweet wilden werken verzamelden zich bij de IJskuip aan de Schotbroekweg waar vanaf 9:00 uur gestart kon worden. De deelnemers konden kiezen uit een route van 40 of 50 kilometer. Het gezamenlijke gedeelte van de route ging via het Singraven en het Everloo richting de Tankenberg. Hier moesten de nodige klimmetjes getrotseerd worden. In de Lutte was een pauzeplek ingericht op Erve Middelkamp van Natuurmonumenten. Hier kon men genieten van een krentenbol en warme citroenthee. Eenmaal op krachten gekomen voer de route de deelnemers verder via de Paasberg en het Hakenberg richting het Lutterzand. Na het Lutterzand was er een extra bananenpauze ingericht voor de liefhebbers. Kort hierna was de splitsing waarbij de deelnemers van de lange afstand een extra lus door Duitsland maakten. Vervolgens ging de route gezamenlijk verder via het Almelo-Nordhorn kanaal richting de Ijskuip waar elke deelnemer een gratis kop heerlijk erwtensoep kon krijgen. Hier werd zoals gewoonlijk gretig gebruik van gemaakt en hetgeen in de fietssport vrij ongebruikelijk is bleven de renners nog lang bij de Ijskuip hangen om nog wat te drinken of een kijkje te nemen bij de Hennie Kuiper Native. Dit is een Expositie over de oud-profwielrenner welke hier opgegroeid is.

Jeroen

RTC Twente Denekamp kan terugkijken op een geslaagd evenement dat met bijna 300 deelnemers prima bezocht is. Hopelijk zijn de weergoden de wielerliefhebbers ook volgend jaar goed gezind en wordt de goedweertraditie voort gezet. Alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, natuurorganisaties, overige grondeigenaren en iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de toertocht bedankt voor het medemogelijk maken en laten slagen van de FietZ Classic van 2017. Zet voor volgend jaar maar vast in de agenda: Welkoop Köttelpeer'n Classic op 28 oktober en de FietZ Classic op 23 december.

FietZ Classic 2017 4

Heb je tips of ideeën waarmee wij onze toertochten nog meer kunnen perfectioneren dan horen wij dat graag (Bert Wolkotte: b.wolkotte@hotmail.comDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Bas Bolhaar: basbolhaar@hotmail.comDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Gerard Ensink: g.ensink@hotmail.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ofNiels Koehorst: nielskoehorst@hotmail.com)Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Tot 2018!

FOTO's FIETZ CLASSIC 2017

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp