Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Fruhshoppen RTC smaakt wederom naar meer

Geplaatst op 5-2-2018 door Emiel

Het was even billen knijpen voor het bestuur van de RTC Twente de afgelopen dagen.  De weerberichten gaven immers aan dat de winter alsnog zijn intrede zou doen.  Sneeuwbuien , invallende vorst, het zou zo maar roet in het eten kunnen gooien van deze clubactiviteit. Gelukkig viel de winter 1 dag later in en hoefde het evenement niet afgelast te worden. 

Een kleine zestig leden hadden zich aangemeld en stonden om 8.30 uur bij Erve Kuiper te popelen om te vertrekken.  Er werd in 4 groepen gereden, onder aanvoering van Gerwin, Marc , Raymond en Emiel kon ieder een groepje uitzoeken van zijn niveau.  De derde groep  was hierbij veruit de favoriet en verreweg de grootste.  Via de Vechtesee en het Tierpark Norhorn werd koers gezet naar de Tillenberg, een prachtig stukje natuur.  Hier deed het eerste pechgeval zich voor.  Ben Brookhuis had last van een bevroren body.  Even verderop viel de trapondersteuning bij Cor  Siemerink uit.  Gelukkig was er gezorgd voor een bezemwagen en die was snel ter plaatse. Onderweg naar De Bakker in Engden lagen diverse bomen over het pad,  maar dit mocht de pret niet drukken, de route voerde immers door  een prachtig bos en over voor velen onbekende paden.

 fruhs

In Engden konden de fietsen gestald worden in de fietsrekken voor de kerk, die er vakkundig door Wim Krabbe en Jan Oude Nijeweme waren neergezet.  Onze leden gingen echter niet voor een kerkbezoek maar voor een lekker ontbijt bij De  Bakker.  De geur van verse broodjes, roereieren en spek smaakte naar meer.  Binnen  was er nog veel meer lekkers. Vers fruit, muesli, zalm, yoghurt , kwark, gevulde eieren, teveel om op te noemen.  De leden van de RTC lieten zich het ontbijt goed smaken. Na een klein uurtje werd  de route hervat.  Het was weliswaar koud maar het lichaam kwam al snel weer op temperatuur in het  sompige weiland rondom de Vecht.   Het pad werd al gauw weer een stukje beter begaanbaar  en al snel doemde de Easterberg op.  Ook hier waren diverse bomen omgewaaid en het vele water van de afgelopen weken maakte de klim nog zwaarder.  Desalnietemin werd de top bedwongen en werd koers gezet richting de Vrijdijk.

fruhs2

Na de Vrijdijk nog een stukje langs de beek om daarna langs het kanaal Almelo-Nordhorn  aan te komen bij  Erve Kuiper. Hermien was vergeten haar Dirndel pakje aan te trekken, maar dat mocht de pret niet drukken.  De herstbokjes lieten zich smaken, er werd gezellig nagepraat  en Raymond liet vol trots  zijn sixpack zien. Verschillende leden liepen nog even langs de Herman Snoeijink expositie want bij de opening enkele weken terug was het daar nog niet van gekomen.   Iedereen was het erover eens, het Frühschoppen bij Erve Kuiper moet een vaste plek op de agenda krijgen. Hopelijk is er ook volgend vjaar  voldoende ruimte in de begroting  van de RTC Twente  om deze leuke clubactiviteit te laten plaatsvinden.

FOTOLINK

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp