Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Groep 2 fietst Vlaanderen's Mooiste

Geplaatst op 12-9-2017 door Webredactie

Groep 2 op bezoek in Gent (B)


Wie wil er mee naar Gent (B) om drie dagen het fietsgekke Vlaanderen te doorkruizen? Het aantal aanmeldingen voor dit jaar overtrof alle verwachtingen en met 25 man werd het prachtige Gent als uitvalsbasis gekozen voor een weekend RTC  Twente Groep '2'.

Gent1

Het vertrek op vrijdag 08 September vanaf hoofdsponsor Fietz te Denekamp stond gepland om 10.30 en een enkeling daargelaten was iedereen present. Na een lekkere bak koffie ter plaatse werden de fietsen ingeladen. De groep OLAF had hiervoor de fietsaanhanger ter beschikking gesteld (waarvoor dank). In colonne werd de reis naar Gent ingezet. De organisatie wist een ieder te verrassen met het regelen van een mooi onderkomen in een voormalig nonnenklooster, dat tegenwoordig als hotel in gebruik is. Onderstaand een foto genomen in de voormalige kapel van het klooster. Een stukje vakwerk!

Gent4

Na een korte installatie in het hotel kon de 1e fietsdag beginnen. Helaas regende het pijpenstelen en was dit voor de meesten aanleiding om niet te gaan fietsen, maar het museum Centrum van Vlaanderen in Oudenaarde te bezoeken. Dit museum leert je alles over de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen in woord, beeld en geluid. In de aanpalende kroeg kan men onder het genot van een lekker belgische pint de hoogtepunten van Vlaanderen's Mooiste bekijken. In de kroeg kom je als je geluk hebt (en dat hadden we) ook nog toppers van het belgische wielrennen tegen. Op onderstaande foto, zie je staand rechts (hetzij een beetje wazig..de zoom stond niet helemaal op de juiste plek ;) Johan Museeuw. Voor de kenners, zijn vriendin staat er naast.

Gent9

Zoals altijd kon niet iedereen de verleiding van een museum weerstaan en hebben Rick, Brum en Niek nog een rondje over de belgische 'strontwegen' gemaakt. De regen en harde wind maakte het niet makkelijk, maar het vooruitzicht op een leuke avond in het prachtige Gent maakte veel goed. 

Deze gezellige avond begon met een diner gepland in een eettent in het centrum van Gent. Vanaf het hotel is het centrum binnen enkele minuten lopen bereikbaar. De stad Gent staat bekend om zijn prachtige oude gebouwen en gezellige kroegen. Onderstaand een kleine impressie van de stad Gent.

Gent2

Uitzicht over de gracht

Gent3

Oude stadhuis

Gent6

Kleine Grachtenpandjes

Na het heerlijke avondeten onder het genot van een lekker belgisch biertje kwam de stemming er al goed in. Dus maar snel op zoek naar een echte belgische kroeg. Het blijkt met een groep van 25 knappe kerels niet makkelijk om ergens binnen te komen. Op aanraden van een beschonken belg zijn we uiteindelijk in een nog lege kroeg beland. Men was hier voorbereidt op 25 wilde kerels, want het intereur was volgens Ruud rechtstreeks uit een darkroom afkomstig.  Je moet het maar net weten...Maar, het bleek waarachtig binnen een uur volle bak en de 1e danspasjes werden al snel door Rene ingezet. De avond eindigde met een ware Carnavalsoptocht met een hoogheid en sik op kop. Helaas zijn de foto's van de stapavond te onscherp voor publicatie. Excuus daarvoor. Dan nu over tot het serieuze werk.

Dag 2 Zaterdag 09 September


Om stipt half acht stond iedereen voor de ontbijtzaal te wachten tot de deuren zouden opengaan. Dit bleek echter pas om acht uur te gebeuren, en geeft dus goed aan hoe gemotiveerd iedereen was. Het ontbijt bleek het wachten meer dan waard. Pittige kippenpoten, witte bonen in tomatensaus, spek, roerei, croissants, chocobrood, hartig en zoet beleg, etc etc. Noem het maar op of het stond er. Dat liet een ieder zich goed smaken. Na dit lekkere ontbijt werd koers gezet (met de auto) naar het startpunt Oudenaarde. Vandaag stond de blauwe RVV lus op het programma. In totaal bijna 80 km over de bekende Vlaamse wegen. Al snel bleek kort na het vertrek dat niet voor iedereen de dag foutloos zou verlopen. Bij het uitrijden van Oudenaarde, op een Belgisch onwaardig slecht stuk asfalt, werd al snel lekgereden. Enkele km’s verderop stond al snel het 1e obstakel van dag te wachten, de beroemde Oude Kwaremont, een kasseienklim van 2,2 km aan 4.2% gemiddeld stijgingspercentage. De groep spatte hier ook snel uiteen. Bovenop werden de groepen dan ook snel gesplitst. Dat fietst toch wat makkelijker. Bij het oversteken van de grote straat reed René helaas zijn voorband stuk. Verder fietsen zat er niet meer in. Het stuurde daarom snel zijn knechten voorruit om een nieuwe buitenband te halen. Bij een fietsenzaak op de hoek werd een nieuwe band gescoord en na een dik uur vertraging kon de weg vervolgd worden. Een tiental km verderop reed René tijdens een kasseienafdaling nu zijn achterband stuk. Hevig teleurgesteld moest René het strijdgeweld verlaten en moederziel alleen moest hij het laatste stuk terug naar Oudenaarde uitrijden. Dit bleek voor René teveel van het goede en de fietst heeft hij dit weekend niet meer aangeraakt. Respect!


De rest van de groep kon zonder pech (Michel had wel pech, maar kon zoals het een goed fietsenmaker betaamd, snel zijn weg vervolgen) de tocht uitrijden. Moe gestreden werd de startplaats Oudenaarde bereikt.


Avonds was er een diner in het voormalige klooster geregeld en iedereen liet dit zich goed smaken. Daarna werd wederom Gent weer onveilig gemaakt. Ook hier zijn wederom geen beelden van beschikbaar.


Dag 3 Zondag 10 September


Bij het openslaan van de gordijnen kwam de lach op ieders gezicht tevoorschijn. Een prachtige blauwe lucht en de opkomende zon voorspelde veel goeds. Vandaag op het programma de rode lus van RVV, in totaal circa 115. Vanwege tijdsgebrek is dit afgekort tot een lus van dik 100 km.


Bij het uitrijden van Oudenaarde gaat de weg direct steil omhoog. Vervolgens tussen de weilanden, en akkervelden door omlaag en daarna weer snel omhoog. De 1e 40 kilometer bleef op- en neergaan. Pittig maar ook prachtig. Zie onderstaande foto.

Gent7

Op circa 60 km stond de beroemde Muur van Geraardsbergen op ons te wachten.  Een klim van circa 1.1 aan 7.6% gemiddeld met maximum stijgingspercentages van 20%. Bovenop uiteraard de bekende kapelmuur. Voor de kenners, hier reed in 2010 Fabian Cancellara, als een brommer, weg bij de belg Tom Boonen. 

Gent8

In Geraadsbergen werd een terrasje gepakt om de inwendige mens te verzorgen. Op onderstaande foto is de complete groep te zien (Rene en Geert zijn dan al naar huis).
Gent5 groep
Na de korte pauze kon de resterende 35 km worden afgeraffeld. Met een stevige wind, veel stukken valsplat, en een prachtige kasseienklim als afsluiter, werd Oudenaarde bereikt. Enkelen hadden nog energie om een douche te pakken, maar de meesten vonden een beetje water over de bol voldoende…
Met een afsluitende kop koffie, glas cola of een biertje werd geproost op een succesvol weekend. De organisatie verdiend volgens mij wel een dikke pluim. Alles was tot in de puntjes geregeld.

Emiel van harte bedankt!

Net op tijd voor Studio Sport was iedereen weer thuis in Denekamp of omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp