Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Het crossseizoen is weer begonnen

Geplaatst op 2-10-2018 door

Welkoop Köttelpeer'n Classic en FietZ Classic.

De zomer die de boeken in zal gaan als één van de warmste en droogste sinds de metingen is ten einde gekomen. Voor menig natuurliefhebber té droog, maar voor de meeste wielrenners was het volop genieten. Echter, nu de warmte langzaam maar zeker uit het land verdwijnt kijken wij ook al weer reikhalzend uit naar het komende crossseizoen. Na vele duizenden kilometers asfalt te hebben verslonden is het ook wel weer eens lekker de modder te trotseren. Wij als RTC Twente Denekamp bieden hier traditiegetrouw twee keer de gelegenheid toe met onze crosstoertochten. De eerste, de Welkoop Köttelpeer'n Classic, zal dit jaar verreden worden op zondag 28 oktober. Onze afsluitende FietZ Classic vindt vlak voor kerst plaats op zondag 23 december. Onze toertochten genieten grote bekendheid binnen en buiten de regio en trekken ieder jaar opnieuw vele honderden deelnemers uit zowel Nederland als Duitsland. Dit jaar mogen wij onze toertochten voor het eerst classificeren als ‘extra goed geregeld’! Als een tocht alles goed voor elkaar heeft en deelnemers extra in de watten worden gelegd, dan verdient een tocht het keurmerk Extra Goed Geregeld. Er zal een controleur van de NTFU beide toertochten bezoeken om te controleren of wij voldoen aan de door hen gestelde eisen. Dit systeem vervangt het sterren-systeem uit het verleden, wat mogelijk bekender is bij de ervaren toertochtdeelnemers.

Met onze veldtoertochten beleef je het prachtige landschap van noordoost-Twente en de grensstreek. De tochten gaan door karakteristieke natuurgebieden van de Dinkelvallei, welke bekend staat om haar stuwwallen, bossen, graslanden en de oude landbouwgronden omzoomd door houtwallen. De routes komen in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Vechtstromen, Landkreis Grafschaft Bentheim en vele landeigenaren tot stand.

Cross 2017 3

Onze tochten zoeken beide een andere omgeving op. Zo neemt de Welkoop Köttelpeer'n Classic je mee in de richting van Ootmarsum en het Duitse grensgebied rond Uelsen, Lage en Nordhorn. Tijdens de FietZ Classic verken je de omgeving van de Lutte en de Oldenzaalse stuwwal, de lange route zal een extra lusje maken over Duitsland. De laatstgenoemde toertocht wordt vlak voor kerst gereden en is daarom de ideale manier op deze veelal bewegingsloze familiedagen te compenseren...

Beide tochten starten tussen 9:00 en10:00 uur evenals voorgaande jaren bij de beste ijsmaker van Europa, de Ijskuip (Schotbroekweg 2) te Denekamp. Hier kan tevens een kijkje worden genomen bij Hennie Kuiper Native, de expositie rondom de Olympisch- en Wereldkampioen die hier geboren werd. Kom je met de auto dan word je vanaf de invalswegen naar de startplaats en de parkeerplaatsen gewezen.

Deze tochten zijn geschikt voor zowel beginnende en gevorderde veldrijders en mountainbikers en vormen een leuke manier om in de winter actief te zijn. Tijdens de tochten is een valhelm verplicht. Deelname bedraagt 5 euro per tocht. Met een licentie of NTFU-kaart ontvang je 1 euro korting. Ben je jonger dan 16 jaar oud? Dan is de deelname gratis. Van de opbrengst gaat 50 cent per deelnemer naar Support for Nature en komt ten goede aan de natuurorganisaties.

Bij de Welkoop Köttelpeer'n Classic kun je kiezen uit de afstanden 45 en 55 km en bij de FietZ Classic uit 40 en 50 km. Om de energie op peil te houden krijg je bij de start een mueslireep. Bij de verzorgingspost onderweg krijg je een kop warme citroenthee, verse krentenbol en een banaan. Na terugkomst bij de Ijskuip is er voor elke deelnemer gratis een kop erwtensoep!

Er is bij de Ijskuip is voldoende parkeergelegenheid en de mogelijkheid om na de tocht de fiets af te spuiten en te douchen.

Hopelijk mogen we je bij één van onze of beide toertochten begroeten!

 

Wil je meer informatie over deze tochten mail dan naar Bert Wolkotte b.wolkotte@hotmail.com, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Bas Bolhaar basbolhaar@hotmail.com, Gerard Ensink g.ensink@hotmail.nl of Niels Koehorst nielskoehorst@hotmail.com. 

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp