Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Jan Arends volbrengt de Bartje 200 km

Geplaatst op 23-8-2018 door Jan Arends

Bartje200

Hieronder een verslag van Jan Arends zelf van zijn deelname aan de Bartje200. De modder is inmiddels alweer opgedroogd, maar de herinneringen aan deze monstertocht zijn niet meer weg te denken! Veel leesplezier!

Zondag 17 Juni 2018 was de eerste lente/zomer editie van de Bartje 200 voor mountainbikers ( de zomerversie van de Drenthe 200-Roden - 28 december ).

Ik had me goed voorbereid en ben inmiddels 12 kilo afgevallen om hier eens een goede tijd neer te zetten. Dit heeft mij echt goed geholpen en dat was ook wel nodig, haha. S`morgens om 6.00 uur vertrokken richting het mooie Drenthe naar het plaatsje EES, naar het Land van Bartje. Er werd gestart in 4 waves (groepen van ongeveer 350 personen per wave ), ik was ingedeeld in wave 4. De eerste wave met de wedstrijd fietsers werden om 8.00 uur weg geschoten, daarna werd er om de 10 minuten de volgende wave los gelaten. Het was bij de opstelling voor de waves eingelijk een zooitje,waardoor je niet goed wist waar je moest staan, ik stond (dacht ik ) helamaal achteraan in wave 4, maar toen de eerste wave was vertrokken ging de hele groep waar ik me in bevond ineens helemaal naar voren, naar de start!! Dit vond ik prima ,was ik tenminste 20 minuten eerder vertrokken en als het goed is kon ik in het begin mijn snelheid ook hoger houden dan als je helemaal achteraan start. En inderdaad , dit pakte zeer goed uit. In het begin kon ik me aansluiten bij diverse groepjes en de snelheid lag (voor mijn doen) lekker hoog, de eerste 50 km had ik een gemiddelde van over de 22,5 km/u, dus dat schoot op.En wat is het fietsen toch mooi daar in Drenthe, ik heb nog nooit zoveel single tracks op een dag gefietst als die dag, prachtig.Je hebt het idee dat er soms geen eind meer komt aan al die mooie bos paadjes en heide weggetjes.tevens waren de verzorgings punten uitstekend in orde,genoeg drank en voedsel. De verzorgingsposten waren onderweg op 49 km-98 km-135 km- en 157 km.Je kunt echt wel zien en merken dat de provincie Drenthe veel doet om het fietsen/mountainbiken te promoten.!! Echt super daar in Drenthe. (deden ze dat hier ook maar, hier gaan ze de fietspaden in het natuurgebied hard maken met beton of asfalt).Het was echt een super mooie dag maar het was natuurlijk wel zwaar ook al was er niet veel hoogte verschil,het waren wel allemaal mtb routes met zeer weinig asfalt wegen.Soms had je het idee laat er maar een klein stukje asfalt komen om even een beetje rust te hebben.

Nu mijn eindtijd waar ik zeer tevreden over ben(en trots).Op mijn Garmin had ik een gereden tijd (beweegtijd) van 9.29 uur over de 202 km. Maar hieronder de tijden volgens de transponder.De Gun time is de tijd dat de eerste groep is vertrokken,dus ik ben 10 minuten later vertrokken en dat is de chip time 10:07:12 , dit is met de pauzes inbegrepen.
Dus ik heb met de 4 pauzes maar 38 minuten verloren,super.!!

Groeten Jan Arends
                                          
 
Bib #1232 , Male
CHIP TIME
10:07:12
Gun time 10:18:59
Finished 201.0 KM
Speed 19.86 km/h
KM 202.5

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp