Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Nieuwsupdate april 2021

Geplaatst op 4-5-2021 door Redactie

Uitlevering clubkleding

De kleding uit de laatste bestelronde van februari 2021 is onlangs afgeleverd bij FietZ in Denekamp. De pakketten zijn uitgezocht en liggen op naam bij FietZ. Mochten er vragen zijn kan er gemaild worden naar kleding@rtctwente.nl.
 
Start wegseizoen
 
Zoals jullie begrijpen is de start van het wegseizoen uitgesteld tot nader bericht (medio juni is de verwachting). Zodra we weer kunnen op de zondagmorgen en woensdagavond wordt dit uiteraard zo snel mogelijk gecommuniceerd. 
 
Ondanks dat het in groepsverband op een accommodatie wel is toegestaan om in groepjes van 4 te sporten, mag dit helaas nog altijd niet op de openbare weg. Maximaal 2 fietsers is dus nog altijd de norm. Dit geldt ook voor onze leden die jonger zijn dan 27 jaar. 
 
Introducé

Het komt met enige regelmaat voor dat een lid van RTC Twente een gast fietser meeneemt. Dit zijn bijvoorbeeld potentiële leden die kennis willen maken met het fietsen in een groep. Geen probleem, gast fietsers zijn van harte welkom.
 
Het is wel raadzaam om deze introducé minimaal één week voorafgaand aan de clubrit aan te melden bij het bestuur. Het bestuur sluit dan een z.g. introducé verzekering af. Een introducé kun je gratis verzekeren, deze verzekering is één maand geldig. De introducé is tijdens alle clubritten die hij/zij meefietst verzekerd. Mocht er schade aan de fiets ontstaan door een ongeval dan is de fiets verzekerd tot maximaal € 500,-. Het eigen risico bedraagt € 50,-.
 
Is een introducé niet aangemeld één week voorafgaand aan de clubrit(ten) waar hij/zij aan deel wil nemen, dan neemt hij/zij geheel op eigen risico deel aan de clubrit(ten).

Uiteraard is bovenstaande uitsluitend van toepassing op gast fietsers die (nog) niet aangesloten zijn bij NTFU of KNWU. Zijn ze wel lid van een andere fietsvereniging dan zijn ze dus ook automatisch verzekerd bij onze clubritten.
 
Aanmelden van een introducé kun je doen via: bestuur@rtctwente.nl
 
Tandem Racefiets

Jaren geleden heeft RTC Twente een tandem racefiets aangeschaft met als doel het fietsen met minder validen of gehandicapte mensen. Dit in het kader van het leveren van een bijdrage aan het maatschappelijk verantwoord bezig zijn als vereniging. Inmiddels stond de fiets al enkele jaren onder het stof in een schuur, hier werden wij enige tijd geleden door oud voorzitter René Borgerink op geattendeerd.
 
We hebben als bestuur van RTC Twente de fiets inmiddels verkocht op Marktplaats en de opbrengst (900 euro) ten goede laten komen van de Stichting Vrienden van Gerardus Majella. Deze stichting heeft namelijk duo fietsen die gebruikt worden voor hetzelfde doel waarvoor de tandem racefiets aanvankelijk is aangeschaft. 
 
ALV

De Algemene Ledenvergadering vindt normaliter plaats in februari of maart. Inmiddels zien we dat het de goede kant op gaat voor wat betreft het ‘terug naar normaal. Met ingang van 28 april worden er enkele versoepelingen doorgevoerd en de planning is dat zo rond de zomervakantie alles weer terug bij het oude is volgens het Coronastappenplan.
 
Betekent dat we de ALV zullen plannen eind augustus/begin september. We hebben sterk overwogen om een digitale ALV te houden. Besloten is om dit niet te doen omdat iedereen wel een keer toe is aan een gezellige avond in een horecagelegenheid. We hebben elkaar tenslotte al lang niet meer gezien en gesproken. De exacte datum volgt en hangt natuurlijk samen met de snelheid waarmee de versoepelingen worden doorgevoerd.
 
 
 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp