Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

RTC Crossen in aantocht!

Geplaatst op 23-9-2019 door webredactie

Welkoop Köttelpeer’n Classic en FietZ Classic

 Na een zomer die voor Nederlandse begrippen als normaal is verlopen maar voor menig natuurliefhebber nog steeds té droog, was het voor de meeste wielrenners volop genieten. Echter, nu de warmte langzaam maar zeker uit het land verdwijnt kijken wij ook al weer reikhalzend uit naar het komende crossseizoen. Na vele duizenden kilometers asfalt te hebben verslonden is het ook wel weer eens lekker de modder te trotseren. Wij als RTC Twente bieden hier traditiegetrouw twee keer de gelegenheid toe met onze crosstoertochten. De eerste, de Welkoop Köttelpeer'n Classic, zal dit jaar verreden worden op zondag 27 oktober. Onze afsluitende de FietZ Classic vindt vlak voor kerst plaats op zondag 22 december. Onze toertochten genieten grote bekendheid binnen en buiten de regio en trekken ieder jaar opnieuw vele honderden deelnemers uit zowel Nederland als Duitsland. Onze toertochten hebben sinds vorig jaar het predicaat  ‘extra goed geregeld’! 

Met onze veldtoertochten beleef je het prachtige landschap van noordoost-Twente en de grensstreek. De tochten gaan door karakteristieke natuurgebieden van de Dinkelvallei, welke bekend staat om haar stuwwallen, bossen, graslanden en de oude landbouwgronden omzoomd door houtwallen. De routes komen in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Vechtstromen, Landkreis Grafschaft Bentheim en vele landeigenaren tot stand. 

Onze tochten zoeken beide een andere omgeving op.

Tijdens de Welkoop Köttelpeer'n Classic verken je de omgeving van de Lutte en de Oldenzaalse stuwwal, de 35 km route keert via de Vrijdijk terug naar Denekamp. De route van 45 km zal een extra lusje maken over Duitsland. De route van 55 km kent nog een extra lus over de Isterberg.

De FietZ Classic neemt je via het Singraven mee in de richting van de Kuiperberg om daarna via het Springendal het Duitse grensgebied rond Uelsen, Lage en Nordhorn aan te doen en vervolgens terug te keren naar Denekamp.  

De laatstgenoemde toertocht wordt vlak voor kerst gereden en is daarom de ideale manier op deze veelal bewegingsloze familiedagen te compenseren...

Beide tochten starten tussen 9:00 en 10:00 uur evenals voorgaande jaren bij de beste ijsmaker van Europa, Erve Kuiper (Schotbroekweg 2) te Denekamp. Hier kan tevens een kijkje worden genomen bij Hennie Kuiper Native, de expositie rondom de Olympisch- en Wereldkampioen die hier geboren werd. Kom je met de auto dan word je vanaf de invalswegen naar de startplaats en de parkeerplaatsen gewezen. 

Deze tochten zijn geschikt voor zowel beginnende en gevorderde veldrijders en mountainbikers en vormen een leuke manier om in de winter actief te zijn. Tijdens de tochten is een valhelm verplicht. Deelname bedraagt 5 euro per tocht. Met een licentie of NTFU-kaart ontvang je 1 euro korting. Ben je jonger dan 16 jaar oud? Dan is de deelname gratis. 

Bij de Welkoop Köttelpeer'n Classic kun je kiezen uit de afstanden  35, 45 en 55 km en bij de FietZ Classic uit 50 en 60 km. Om de energie op peil te houden krijg je bij de start een mueslireep. Bij de verzorgingspost onderweg krijg je een kop warme citroenthee, verse krentenbol en een banaan. Na terugkomst bij de Ijskuip is er voor elke deelnemer gratis een kop erwtensoep!

Er is bij Erve Kuiper voldoende parkeergelegenheid en de mogelijkheid om na de tocht de fiets af te spuiten en te douchen.

Hopelijk mogen we je bij onze toertochten begroeten!

De Crosscommissie

Marc Wisseborn  wissebornmarc@gmail.com

Rudi Nijmeijer  rudinijmeijer@outlook.com

Quido Degen    q.degen@kpnmail.nl

Emiel Nijhuis    emielnijhuis@planet.nl

Gerard Ensink   g.ensink@hotmail.com

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp