Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Terugblik FietZ Classic 2018

Geplaatst op 23-12-2018 door Webredactie

Op zondag 23 december werd de FietZ Classic verreden. Dit is traditioneel de laatste toertocht van RTC Twente Denekamp voor het jaar. Dit evenement, voor mountainbikers en cyclecrossers mag jaarlijks rekenen op deelnemers uit het gehele land en het Duitse grensgebied. Deelnemers komen zowel uit het westen, Groningen als Limburg om hier te genieten van de prachtige omgeving.


De sportievelingen die zich dit jaar vlak voor kerst nog even in het zweet wilden werken verzamelden zich bij de Ijskuip aan de Schotbroekweg waar vanaf 9:00 uur gestart kon worden. De deelnemers konden kiezen uit een route van 40 of 50 kilometer. Het gezamenlijke gedeelte van de route ging via het Singraven en het Everloo richting de Tankenberg. Hier moesten de nodige klimmetjes getrotseerd worden. In de Lutte was een pauzeplek ingericht op Erve Middelkamp van Natuurmonumenten. Hier kon men genieten van een krentenbol en warme citroenthee. Eenmaal op krachten gekomen voer de route de deelnemers verder via de Paasberg en Hakenberg richting het Lutterzand. Na het Lutterzand was er een extra bananenpauze ingericht voor de liefhebbers. Kort hierna was de splitsing waarbij de deelnemers van de lange afstand een extra lus door Duitsland maakten. Vervolgens ging de route gezamenlijk verder via het Almelo-Nordhorn kanaal richting de Ijskuip waar elke deelnemer een gratis kop heerlijk erwtensoep kon krijgen. Hier werd zoals gewoonlijk gretig gebruik van gemaakt. De renners hadden vervolgens de mogelijk om nog wat langer bij de Ijskuip te blijven hangen om nog wat te drinken of een kijkje te nemen bij de Hennie Kuiper Native. Dit is een Expositie over de oud-profwielrenner welke hier opgegroeid is.
RTC Twente Denekamp kan terug kijken op een geslaagd evenement, zonder ongelukken of noemenswaardige pechgevallen, dat met bijna 250 deelnemers enigszins achterbleef bij de vorige edities.

Gezien de wat tegenvallende weersomstandigheden is dit overigens zeker geen slechte deelname. Deze editie nam tevens een kwaliteitscontroleur van de NTFU (Nederlandse Tour Fiets Unie) deel om te beoordelen of de toertocht in aanmerking komt voor het ‘extra goed geregeld’-keurmerk. Dit is het hoogste keurmerk die de andere toertocht van RTC Twente Denekamp (de Welkoop Köttelpeer’n Classic) in oktober van dit jaar reeds heeft gekregen. De toerclub weet op het dit moment nog niet of ook de FietZ Classic dit beeldmerk voor volgende jaar mag voeren, al zijn de voortekenen goed. Alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, natuurorganisaties, overige grondeigenaren en iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de toertocht bedankt voor het medemogelijk maken en laten slagen van de FietZ Classic van 2018. Zet voor volgend jaar maar vast in de agenda: Welkoop Köttelpeer'n Classic op 27 oktober en de FietZ Classic op 22 december.

Foto's zijn in te zien op onze fotosite via de volgende link: FOTO's FIETZCLASSIC


Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp