Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Uitslag en Foto's Hoge Noorden Tijdrit

Geplaatst op 28-9-2018 door Webredactie

De traditionele afsluiting van het wegseizoen is zoals altijd de ploegentijdrit. Sinds vorig jaar de Hoge Noorden Tijdrit genaamd. De organisatie in handen van de groep Lattrop. Zoals elk jaar waren de omstandigheden ook dit jaar weer super. Een strak blauwe ochtendlucht (wel een beetje fris in het begin) en een keurig schoongeveegd en beveiligd parcours. 

Na een heerlijk kopje koffie om de boel weer even op te warmen en een kort welkom van de organisatie konden de teams zich gereedmaken voor de start. Rondlopend over het startterrein kwamen de verhalen over gemiddeldes, lastige bochten, en de 'standaard' excuusjes van 'ik ben verkouden', 'heb slecht geslapen, of 'ben veels te laat in bed gekomen' je tegemoet. Dat geeft aan dat het toch bij iedereen leeft en er best een beetje spanning op zit. Dat moet ook, want het gaat ergens om.

Start

In totaal 15 ploegen hadden zich aangemeld voor de editie van dit jaar. Veel bekende gezichten, maar elk jaar weer enkele interesante teamnamen. Wat te denken van de Noormannen, de Pedaalridders, of de De gesmeerde bliksem. Je zou er haast bang van worden!

Elke ploeg werd, voorzien van een duidelijk nummer op de helm, weggeschoten met 2 minuten tussen elke ploeg. Dat zorgt ervoor dat het hele parcours bezet is met teams, en iedereen vrij kan rijden. Na circa 1.30 uur waren alle ploegen zonder kleerscheuren gefinished en kon het rekenen beginnen. Immers, niet de snelste wint, maar diegene dit het dichts bij zijn vooraf opgegeven gemiddelde uitkomt. 

Een kleine voetnoot aan de organisatie. Wellicht volgend jaar een check op aanwezigheid van GPS apparatuur, want blijkt dat sommigen wel heel dicht bij het gemiddelde kunnen uitkomen. We noiemen natuurlijk geen namen. Alles moet worden uitgesloten, niet? Wellicht heeft de UCI hiervoor nog wat tips.

Na afloop stond bij De Holtweijde wederom koffie met gebak klaar. De zaal vol met RTC leden, die net de longen uit hun lijf hebben gefietst. Aan de voorzitter van de RTC, Gerwin, de taak om de uitslag bekend te maken.

1e plek ZONDAGMORGEN FIETSERS

2e plek TEAM SNOEIJINK

3e plek DE GESMEERDE BLIKSEM

Van harte proficiat met het behaalde resultaat

De volledige uitslag is hieronder te vinden.

 UITSLAG1

De door Martin Hilbrink gemaakte foto's verwijzen we jullie door naar de onderstaande link.

(resterende foto's worden morgen ge-upload)

FOTO's

De organisatie was ook dit jaar perfect, en daarvoor danken we de groep Lattrop hartelijk! Tot volgend jaar!

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Rabobank Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp