Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Welkoop Kottelpeer'n Classic

Geplaatst op 4-10-2021 door Redactie

Na een jaar waar we helaas vanwege corona geen activiteiten mochten organiseren, mogen we nu gelukkig weer onze mooie crosstoertochten laten plaatsvinden. Wat zal het heerlijk zijn om eindelijk weer eens de fiets te moeten afspuiten na een heerlijke crosstoertocht door de twentse en duitse modder.

Wij als RTC Twente bieden hier traditiegetrouw twee keer de gelegenheid toe met onze crosstoertochten. De eerste, de Welkoop Köttelpeer’n Classic, zal dit jaar worden verreden op zondag 24 oktober. Onze afsluitende de FietZ Classic vindt vlak voor de kerst plaats op zondag 19 december. Onze toertochten genieten grote bekendheid binnen en buiten de regio en trekken ieder jaar opnieuw vele honderden deelnemers uit zowel Nederland als Duitsland. Onze toertochten hebben sinds 2019 het predicaat ‘extra goed geregeld’!

Tijdens de Welkoop Köttelpeer’n Classic verken je de omgeving van de Lutte en de Oldenzaalse stuwwal, de 35 km route keert via de vrijdijk terug naar Denekamp. De route van 45 km zal een extra lusje maken over Duitsland. De route van 55 km zal een extra lus maken over de Isterberg.

De FietZ Classic neemt je via het Singraven mee in de richting van de Kuiperberg om daarna via het Springendal het duitse grensgebied rond Uelsen, Lage en Nordhorn aan te doen en vervolgens terug te keren naar Denekamp.

Beide tochten starten tussen 9:00 en 10:00 uur evenals de voorgaande jaren bij de beste ijsmaker van Europa, Erve Kuiper ( Schotbroekweg 2) te Denekamp. Hier kan tevens een kijkje worden genomen bij Hennie Kuiper Native, De expositie rondom de Olympisch en Wereldkampioen die hier geboren werd. Kom je met de auto dan word je vanaf de invalswegen naar de startplaats en de parkeerplaatsen gewezen.

Deze tochten zijn geschikt voor zowel de beginnende en de gevorderde veldrijders  en mountainbikers en vormen een leuke manier om in de winter actief te blijven. Tijdens de tochten is het verplicht om een helm te dragen. Deelname bedraagt 5 euro per tocht. Met een NTFU lidmaatschap ontvang je 1 euro korting.

In verband met corona vragen wij jullie je middels de QR code te laten scannen en identificeren middels de ID kaart.

Ben je jonger dan 16 is deelname gratis. Bij de start van beide tochten krijg je een mueslireep bij de start. Onderweg bij de verzorgingspost krijg je nog een kop thee, verse krentenbol en een banaan. Na terugkomst bij de IJskuip is er voor elke deelnemer een gratis kop erwtensoep.

Er is bij Erve Kuiper voldoende parkeergelegenheid en de mogelijkheid om je fiets af te spuiten.

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp