Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Wielcontact december 2012

 

Jaarfeest RTC Twente  bij Havezathe Everloo!

Het jaarfeest van RTC Twente 17 november j.l. kende een grote belangstelling.
Een kleine honderd leden, al dan niet met aanhang, hadden zich aangemeld.
Was het vanwege de prachtige locatie, was het vanwege de muziek van de Pianohouse, of hadden we gewoon zin om elkaar weer eens te spreken onder het genot van een drankje en een hapje?
Om 21.00 uur werden de RTC leden door de organisatie met een welkomst borrel onthaald in de sfeervolle feestzaal van Havezathe Everloo. Het haardvuur zorgde voor een warm en behaaglijk temperatuurtje.
De oud voorzitters van de RTC Twente waren allen van de partij. Johan Busscher, Jan Goossink en Rene Borgerink konden oude herinneringen ophalen van eerdere jaarfeesten en of clubevenementen. Johan Busscher verontschuldigde zich bij de organisatie omdat hij zich niet had aangemeld, maar kon het niet laten om even langs te komen. Mooi toch een oud voorzitter van 85 jaar die zich nog steeds zo betrokken voelt bij zijn RTC Twente, excuses aanvaard zal ik maar zeggen.
Om 21.45 uur begon de Pianohouse te spelen. De bandleden werden in het bijzonder door de aanwezige vrouwen enthousiast ontvangen en begonnen met bekende nummers uit de jaren 80 en 90. De vriendin van Gerard Meijer had haar plekje achter de piano naast één van de bandleden al ingenomen en vermaakte zich prima.

De leden van " The Pianohouse" speelden prima muziek en bespeelden het publiek


Iets minder enthousiast was Ad Kamphuis die namens de ouderen kwam melden dat de muziek wel erg hard stond. Jan Pautit en zijn vrouw, die wellicht op rustige piano muziek hadden gehoopt, hielden het helaas voor gezien. Om te voorkomen dat het merendeel van de ouderen voortijdig weg zou lopen verzocht de organisatie de band tot iets meer piano en iets minder house. Blijkbaar bleek dit te werken. Ook de ouderen bleven en vermaakten zich prima.
De jongeren of moet ik zeggen de oudere jongeren, onze vereniging vergrijsd immers, stonden lekker op de dansvloer en schreeuwden, oh nee zongen mee met de vele verzoeknummers die gespeeld werden. De gelegenheidszangeres, Jolanda Nijhuis had nog een beetje plankenkoorts en was de tekst kwijt, dit mocht echter de pret niet drukken.

Opvallend dat vooral de dames vooraan stonden!


Teun van Deth had de indruk dat de organisatie er vorig jaar beduidend meer werk mee had gehad. Ik kon dat niet ontkennen maar ondanks de afwezigheid van obers in driedelig kostuum was een hapje en drankje binnen handbereik. Het bleef dan ook lang gezellig druk op Havezathe Everloo.
Na een jaarfeest op landgoed Meuleman in 2011 en Havezathe Everloo in 2012 ligt de lat voor een geschikte locatie voor volgend jaar wel erg hoog. Gelukkig heeft zich bij het bestuur voor volgend jaar een representatieve locatie aangediend! Als het financiële plaatje ook dan weer past is de basis voor het jaarfeest 2013 alweer grotendeels gelegd.


Emiel Nijhuis
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Archief Wielcontact

Nadat er enkele jaren geleden begonnen is met het digitaliseren van het zeer omvangrijke RTC-archief door Marcel Weustink en Richard Hagel is de website nu eindelijk klaar om ook het archief hier in te bouwen. De infobulletins vanaf 1980 alsmede de wielcontacten vanaf 1992 zijn al  als PDF "online" gezet en binnenkort zal ook de rest van het archief via de site te zien zijn. Onder de kop "RTC archief" is al een opzet gemaakt om een en ander de komende weken/maanden te plaatsen. Ons doel is om de site en dus ook het archief helemaal "up to date" te hebben voor de komende ledenvergadering in februari.

Nu staat er dus al genoeg leesvoer op om lekker enkele uurtjes door te snuffelen!
Wij, als webredactie, wensen jullie dan ook veel plezier met het doorbladeren van de oude wielcontacten.

Ben Koekkoek in Gait Ensink bij de toertocht van Losser in 2002.

Uit ons archief: Krantenknipsel van de toertocht uit 1979!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In ieder wielcontact zal D. Railleur een stukje schrijven over wielrennen binnen de club of over wielrennen in zijn algemeenheid.  Hij fietste ooit tussen de grote namen in het profcircuit en fietst nu nog regelmatig in zijn vrije tijd. Ook schrijft hij columns voor verschillende dagbladen en wielertijdschriften.

Wat is jouw bijdrage?

Wat mij de afgelopen maanden pijnlijk duidelijk is geworden is het volgende. Als je eenmaal slachtoffer bent geworden van het "systeem-denken", dan is het niet meer mogelijk om uit te stappen. Of je bent slachtoffer van je eigen drang naar de eeuwige roem en materiele rijkdom of je wordt gedwongen door de mensen om je heen. En dat is nu precies wat er zich afspeelt binnen het (mondiale) wielrennen, hebzucht is het virus dat ook daar rondspookt. Het is een totaal eigen wereld binnen de "normale" wereld die overigens dezelfde patronen kent.

In de wereld geschiedenis hebben we gezien dat er enorme opstanden en soms ook oorlogen nodig zijn om deze structuren te doorbreken. Dat er nieuwe mensen nodig zijn om nieuwe structuren op te zetten en om anders denken te introduceren. Dat is wat er ook moet gebeuren  met het mondiale wielrennen. Met de huidige mensen op de bestuurlijke niveau's binnen de (internationale) federaties en de vele wielerploegen gaat het niet lukken. Niemand maakt mij namelijk wijs dat de Rabobank leiding niet op de hoogte was van de werkelijkheid. Dat geldt ook voor Verbruggen en Mc Quaid. Waar blijft hun verantwoordelijkheid? Leg je functie neer en laat je nooit weer zien!   

Momenteel wordt er in Twente met 3FM Serious Request enorm veel geld opgehaald voor het goede doel. In veel gevallen worden er weer kleinere acties georganiseerd om de donatie bij 3FM SR te kunnen doen. Deze acties dragen enorm bij aan het "wij" gevoel binnen de samenleving. De vraag die ik dan wel hardop durf te stellen is de volgende: "Waarom zijn wij niet in staat om in de "normale" wereld meer te delen zodat deze acties overbodig zijn"?

 

Serious Request in Enschede, op 24 december meer dan 500.000 bezoekers.


Volgens mij zitten we allemaal opgesloten in een wereld van marktisme, consumentisme, individualisme. Dit leidt op korte termijn voor enorme tot maatschappelijke welvaart (hebzucht) maar brengt op langere termijn een grote bak ellende waar de volgende generaties erg veel last van hebben. Het wordt tijd om te veranderen, te veranderen van een "ik" naar een "wij" georiënteerde wereld. Dat wordt onze verantwoordelijkheid en daar moeten we naar uit willen zien.   

Print dit artikel en leg het tijdens het kerstdiner op jullie bord. Zou dat geen aardig vertrekpunt zijn voor een heerlijk Diner Pensent en een ander 2013?

Fijne kerstdagen en een bijzonder goed 2013.

Salut,

D. Railleur.


P.S. Naar aanleiding van de vorige column is er gereageerd (zie hieronder). De reactie zal in de volgende editie worden opgenomen.

Aan dhr. Derailleur,

Normaal gesproken lees ik uw stukjes in de wielcontact met plezier, maar deze keer kon ik het niet laten om een reactie te geven.
Zo durft u een zestal renners op een voetstuk te plaatsen voor de door in "uw" ogen behaalde prestaties.
Voor 2 renners maakt u de beslissing dat ze een verloren seizoen hebben gedraaid. Verder durft u een gerespecteerd wereldkampioen te oud te noemen. Op een paar renners na die met blessures kampen word de rest in de bus geplaatst en als een stelletje talentloze renners neergezet die maar eens meer moesten gaan trainen.
Als u bij groep 1 fietst en u zit even moeilijk of staat op het punt(om wat voor reden dan ook) te lossen,  kijk dan niet raar op dat u juist wordt geholpen door de mensen die u juist zelf zo fel bekritiseert.
Ik geloof dat u juist de plank misslaat door het op zo'n competitieve manier te benaderen. Want het doel is volgens mij om samen te trainen, het blijft immers een toerclub.
En we maken elkaar echt niet beter door mensen persoonlijk te benoemen. Maar ik zal "wel" mijn eigen naam gebruiken.

Mvg,

Bert Wolkotte

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp