Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Wielcontact januari 2016

Vernieuwde RTC website (redactie)

Zoals jullie al hebben kunnen zien heeft ook de website van RTC Twente een grondige update gehad. Niet alleen het uiterlijk van de site heeft een frisse en bij de tijd passende look gekregen ook de basis van de site is flink op de schop genomen. Al langere tijd merkten we dat de websitesoftware aan zijn limiet zat en we niet helemaal meer met de tijd mee konden gaan op dit gebied. Als vooruitstrevende vereniging willen we dit natuurlijk wel. Daarom, hebben we met de professionele ondersteuning van Wouter Hermelink van Dinkel Systems, de site herbouwd.Naast de integratie van het Facebook en Twitter account, is de website ook geschikt gemaakt om op een tablet of smartphone te bekijken. Daarnaast is de informatie zo overzichtelijk mogelijk gepresenteerd en zijn we in staat de site snel aan de actualiteiten aan te passen.We hopen dat jullie de nieuwe site weten te waarderen. Zoals genoemd beschikt de RTC Twente inmiddels ook over een Facebook en Twitter account. Via deze 'social media' kunnen we naast onze eigen leden, ook andere in de activiteiten van de RTC Twente geïnteresseerde mensen, bereiken en informeren.De komende dagen kunnen jullie daarom in elk geval een uitnodiging ontvangen om de RTC Twente clubpagina te ‘liken’ zoals dat heet. Hiermee blijf je ook op de hoogte van het laatste clubnieuws.Mochten er vragen of opmerkingen over de website zijn laat het ons weten. We proberen om zo snel mogelijk een reactie te geven op alle vragen en of opmerkingen.


Beuningertijdrit van 27 september 2015

Eind september dit jaar was er weer de jaarlijkse tijdrit als afsluiting van het zomerseizoen. Deze valt de laatste jaren altijd samen met Buitengewoon Beuningen, het grootse dorpsfeest van onze zuiderburen uit de gemeente Losser. Zij hebben altijd mooi weer, hoe ze dat regelen weet ik niet, doch voor onze tijdrit is dat ook mooi meegenomen. De tijdrit in het kleinste Losserse kerkdorp is inmiddels uit gegroeid tot een traditie, die niet meer weg te denken is in het RTC programma. Dit jaar deden ruim 80 leden mee, al of niet vooraf aangemeld.Vanaf negen uur was het al een drukte van jewelste op de filmlocatie van”Van Jonge Leu en Aole Grond’. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie en genietend van de vroege zonnestralen werden alsnog teams gevormd, de te rijden tijd werd doorgegeven en werd het strijdplan besproken. De rijders uit groep 1 hadden het parcours al verkend, want je moet wel even “schakelen” wanneer je op een zondagmorgen een ander rondje in een totaal andere omgeving moet fietsen dan normaal. (ik heb achteraf niet gehoord dat iemand nog richting Gölenkamp is gefietst) Nadat de vrijwilligers (wat is onze maatschappij tegenwoordig nog zonder deze mannen c.q. vrouwen) hun plek hadden ingenomen, klonk het startschot voor de eerste groep (niet te verwarren met groep 1).

Nadat alle groepen waren vertrokken, was het een geweldig gezicht, al deze renners in ons schitterende wielertenue op dit prachtige parcours. Na afloop waren er meer vermoeide gezichten te zien dan op een woensdag- avond of een zondagmorgen. Dit kwam niet door het aantal deelnemers doch door de geleverde inspanning; zo’n tijdrit is toch wel iets anders en vergt meer van de individuele renner dan een wekelijks trainingsritje. Na afloop was er een gezellig samenzijn in de plaatselijke dorpskroeg met koffie en appelgebak. Onze voorzitter maakte op de hem bekende humoristische wijze de uitslag bekend en na nog een versnapering, aangeboden door RTC, keerden de meesten huiswaarts. Het was weer een geslaagde morgen zonder ongelukken in onze buurgemeente. (misschien moet de Minister van Binnenlandse Zaken eens overwegen om het kerkdorp Beuningen bij de gemeente Dinkelland te voegen)Dank aan de organisatie en de vrijwilligers en een speciaal petje af voor de mensen uit Beuningen, die na een avondje uit met drank, drugs, sex en rock and roll (ik weet niet of de volgorde goed is), het bed weer bij het krieken van de dag moesten verlaten.Als het weer in 2016 eind september net zo mooi is als eind september 2015 , worden onze tijdrit en BB bij voorbaat al een succes.De uitslag van de tijdrit en prachtige foto’s van dit evenement zijn op onze website te vinden .


Onze sponsor FIETZ viert het 1 jarig jubileum!

Het is alweer 1 jaar geleden dat Michel Kruiper zijn nieuwe zaak aan de Dunantstraat opende. Natuurlijk was het even wennen voor Michel en de leden van de RTC dat ze niet langer bij Kamphuis Rijwielen aan de Eurowerft moesten wezen. Inmiddels weten de RTC leden echter bijna blindelings de weg te vinden naar de prachtig nieuwe winkel FIETZ genaamd. Naast de stadsfietsen biedt Michel een breed scala aan andere fietsen, waarbij de elektrische fietsen momenteel erg populair zijn bij het brede publiek.Maar ons wielerhart gaat sneller kloppen bij het zien van de racefietsen, crossfietsen, mountainbikes en twenty-niners (De ATB fietsen met die grote wielen -J). Vooral de Specialized fietsen zijn op dit moment bij onze leden erg populair en zien er dan ook gelikt uit.Wat velen van jullie wellicht nog niet weten is dat Michel naast de 15 % korting op onderdelen, onze leden nog meer voordelen kan bieden. Zo kunnen de handige leden gebruik maken van de 4e fietshaak in zijn werkplaats, hun fiets nalopen en tevens gebruik maken van het speciale gereedschap dat nodig is om onderhoud te verrichten aan balhoofd en of cranckstel. Michel wil ook inspelen op het steeds grotere aantal vrouwelijke leden bij de club en gaat een zgn. ladies avond organiseren waarbij de dames leren sleutelen aan de fiets.

Hans Pool wordt gemeten door René Brummelhuis.

Ook kan met hulp van Rene Brummelhuis, die hiervoor een BG FIT cursus bij Specialized heeft gevolgd, een nieuwe fiets worden aangemeten en of de houding op de huidige fiets worden bijgesteld. M.b.v. professionele meetapparatuur wordt de meest ideale fietshouding bepaald. Niet alleen de framehoogte is hierbij van belang maar ook de lengte van de stuurpin, bracket, hoogte van de zadelpen en stand van het zadel speelt hierbij een rol.Dat ieder een eigen ideale fietshouding aangemeten krijgt mag duidelijk zijn. Immers zoveel mensen zoveel wensen. Maar één goede zit is van grote invloed op jouw prestaties. Dus mocht je twijfelen aan je fietshouding, maak gerust een afspraak of kom eens langs ter oriëntatie.Ook voor speciale voeding van het merk EtiXX kun je bij Michel terecht. Van repen tot isotone dorstlesser, alles op het gebied van voeding is te krijgen om je prestaties te verhogen. Binnenkort komt er info avond waarvoor de leden van de RTC een uitnodiging zullen ontvangen.

Het crossbaantje achter bij "Fietz".Last but not least ligt er inmiddels een leuk crossbaantje voor de jeugd die op dit parcours kan kennismaken met de MTB sport. Mocht je zoon of dochter nog geen MTB fiets hebben dan is dit geen enkel probleem, Michel heeft nog een aantal MTB fietsen staan voor de jeugd om te proberen. Tussentijds kan Pa of Ma lekker even rondneuzen in de prachtige zaak. De koffie staat klaar!


Met de RTC naar de start van de GIRO 2016!

Na het geslaagde bezoek van de RTC aan de Tour de France in 2015, hebben wij binnen het bestuur het idee opgevat om samen met jullie de start van de Giro op 6 mei 2016 in Apeldoorn bij te wonen.

 

We gaan het dit keer wel wat anders inkleden want het budget dat ons ter beschikking staat is minder groot. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het minder leuk gaat worden! Zo gaan we i.p.v. met luxe touringcar dit keer met de eigen racefiets. De afstand Denekamp – Apeldoorn van ca. 85 km is immers goed per fiets te doen en voert via prachtige landelijke wegen. Als we dan “ons tentje” opslaan en de volgende dag terug fietsen zal dat voor geen enkele goed getrainde toerfietser een beletsel hoeven te zijn om mee te gaan.Sterker nog met zijn allen slapen in een grote tent, op een kleine en gezellige mini camping net buiten Apeldoorn, heeft ook wel wat.Met voldoende sanitaire voorzieningen, een theehuisje met ontbijtservice, een gemeenschappelijke ruimte met TV en een berging voor de fietsen hoeft het ons aan niets te ontbreken op de camping “Het Oegenbos” in Teuge.Net als bij de Tour de France van 2015 start de Giro 2016 met een proloog. De proloog kent een afstand van bijna 10 km en start vanuit het Omnisportcentrum, waar enkele jaren terug het WK baanwierennen is gehouden.

Mocht Tom Dumoulin van start gaan dan is hij opnieuw één van de favorieten op dit snelle parcours. De verwachting is dat de eerste renner om 14.00 uur zal vertrekken en de laatste om ca. 17.30 uur.’s Avonds gaan we gezellig samen uit eten (kosten zijn voor eigen rekening) en op de camping kunnen we dan nog even na zitten!De volgende dag is er een ontbijt en na het ontbijt breken we de tent af en pakken we de fiets om, via een mooie route, ’s middags terug te keren in Denekamp.We gaan er een leuke tweedaagse van maken en rekenen dan ook op een grote deelname! Hopelijk kunnen we hierbij minimaal een drietal groepen samenstellen zodat iedereen in zijn eigen tempo kan fietsen. Bagage, luchtbed en slaapzak kunnen mee in de volgauto’s.Binnenkort krijgen jullie via de mail een officiële uitnodiging met daarin het volledige programma. Reserveer 6 en 7 mei 2016 alvast in jullie agenda.Sportieve groeten,Bestuur RTC Twente


Café , Kuchen und  Biergarten.

Net zoals de afgelopen 20 jaar is de OLAF groep ook dit jaar weer rond Hemelvaart op pad geweest. Als locatie werd dit jaar voor het Steinhuder meer gekozen. Gelegen zo’n 40 Km ten noorden van de lijn Osnabrück – Hanover. Een camping werd gevonden in Rehburg-Locum. En de reservering voor een huisje en enkele tenten (voor de snurkers) werd gemaakt. Gezien de groepsvariatie ( groep 2, groep 3 en groep 60 ) werd bij het uitzetten van de routes de zuidkant richting Wiehengebirge overgeslagen. Maar de west , noord en oost kant boden ook genoeg mogelijkheden. Woensdag 13 mei was het dan zo ver , met een volle bus een  aanhanger (foto 1) met fietsen en een auto werd er koers gezet richting het Steinhuder meer.  Na een voorspoedige reis met alleen een korte file bij Bad Oeyenhausen waren we net voor 13.00 uur op de camping. We konden zo nog net voor de “Mittagruhe” die er van 13.00 tot 15.00 uur was de camping op. Het huisje werd ingenomen door Teun, John en Annelies de auto’s werden uitgepakt, en in no time stonden er 4 tenten op onze plek voor de overige fietsers.

Ons tentenkamp

Na een kleine lunch besloten Ad, Teun, Benno en Martin  al vast een klein rondje te gaan fietsen.  Annelies, die we tot penningmeester hadden benoemd, John en Louis kregen de taak om inkopen te doen voor het avond eten.  Martin had bedacht om het fietspad rond het Steinhudermeer te gaan rijden. Na een paar kilometer vlak en een korte afdaling keken we al snel over de gele koolzaad velden richting het meer. Na enig zoekwerk kwamen we dus op het fietspad terecht. Mooi afwisselend landschap , Moeras , weidegebied, strandjes langs het meer haventjes en turf heide gebied. Helaas niet compleet geasfalteerd ( deels gravel ) was het goed te rijden . Enkele mooie plekjes werden nog op de foto vastgelegd. Aangezien de camping op hoogte lag, volgde er op de terugweg nog weer een leuk klimmetje met 2 haarspeldbochten. Bij terugkomst op de camping werd er snel gedoucht . Waarna de skotelbraai werd aangestoken om voor de inwendige mens te zorgen. De dag werd afgesloten met een biertje en een glaasje Mümmelman. Donderdag, Hemelvaartsdag, dat betekend dus in Duitsland Vaderdag. En wat blijkt als wij 's morgens om 9 uur aan het ontbijt zitten, is de Biergarten al open.  De twijfel slaat toe, wat gaan we doen, meteen naar de Bietgarten of toch maar eerst een stukje fietsen.  Verstandig als we zijn kiezen we voor het laatste. Voor deze dag kiezen we een klein rondje in westelijke richting door het rivierdal van de Weser.  Via rustige wegen is het de bedoeling om naar Petershagen te fietsen. Met de GPS is de route goed te volgen tot aan de Weser. Daar staan we echter voor een probleem : Hoe komen we met de fiets aan de andere kant van de rivier ? Helaas is hier niet alles zo duidelijk voor fietsers aangegeven als in Nederland. Na enig zoekwerk komen we er wel uit. Aan de westkant van de rivier buigen we af naar het noorden. Ondertussen wordt het eigenlijk wel tijd voor Cafe met Kuchen. Maar waar je normaal in Duitsland op elke hoek wel een Cafe of Conditorei ziet, is er hier in geen velden of wegen iets te vinden. Nadat we bij Schlüsselburg opnieuw de Weser oversteken besluiten we dan maar bij terugkomst op de camping koffie te drinken. ( De appeltaart van Martins moeder staat hier ook nog te wachten) Na de middag werd een bezoek gebracht aan Steinhude.  Mooi oud stadje met een strand boulevard. In verband met Hemelvaart en Vaderdag was er een groot feest. Zelden zoveel dronken mensen bij elkaar gezien. Het Rode kruis was met veel auto’s en een complete commandocentrale aanwezig  om  de jongeren die te diep in het glaasje hadden gekeken te verzorgen en af te voeren.

Overvol op het feest in Steinhude.

Voor ons werd het zo langzamerhand tijd om terug te keren naar de camping. Daar werd de dag afgesloten met een Weizenbiertje in de biergarten en een etentje in het bijbehorende restaurant. Voor de telefoon verslaafden was er eindelijk ook WiFi bereik. Na een goede nachtrust ( ook nu werden er weer enkele bomen omgezaagd ) en een lekker ontbijtje vertrokken we vrijdag rond 9.30 uur voor een tochtje van iets mee dan 100 Km. Een route in noordelijke richting. Het weer zou goed worden , maar toch vertrokken we allemaal met arm en beenstukken. Benno had helaas toch een shirt te weinig aan en zat na 10 km te bibberen op de fiets. Gelukkig had Teun nog een extra windstopper bij zich. Het eerste deel van de route ging via rustige wegen  (met soms een stukje gravelweg) richting Nienburg.  Hier en daar een klein bultje.  En na zo’n 2 uurtjes fietsen wordt het wel eens tijd voor de koffie. Een eerst poging mislukt. Bij een bakker ergens helemaal buitenaf wordt er alleen op zon- en feestdagen koffie geschonken. Dus maar even verder rijden. In Sonnenborstel een klein gehucht van 140 inwoners hebben we meer geluk. Bij het plaatselijke café zijn ze eigenlijk ook gesloten, maar men gaat speciaal voor ons open. In no time staat er kan koffie op tafel, en kunnen we voor een prikkie al het nog aanwezige gebak opkopen. Na de pauze rijden we nog een klein stukje verder naar het noorden, waar we in een gebied komen waar nog turf gestoken wordt. Voor de niet klimmers onder ons wel fijn aangezien het daar volkomen vlak is. Maar terug naar het zuiden moet er toch nog weer een stukje geklommen worden, en wel over opnieuw een stukje gravel weg. Dat mag echter de pret niet drukken. Voor en opzij van ons zijn overal weer de gele koolzaad velden te zien. Na nog een lekke band van Martin ( Glas op de weg, een overblijfsel van Hemelvaartsdag) komen we weer aan het meer uit. Bijna 100 Km en dus tijd voor de tweede stop. We vinden een leuk plekje met uitzicht op het meer. Het zonnetje is er ondertussen en de beenstukken kunnen zowaar nog uit.

De beenstukken kunnen uit.

Gesterkt door een glaasje cola is het nog maar een klein stukje terug naar de camping. Met als sluitstuk toch nog weer het klimmetje naar Rehbug.  Weer een mooie fietsdag zit er op. Nog snel even naar de supermarkt om inkopen te doen voor het avond eten. De bereiding is nog een hele klus. We gebruiken blijkbaar te veel stroom waardoor de zekeringen er door gaan. Gelukkig rent Ad snel naar de receptie, en is het euvel snel opgelost. Met enige vertragng kunnen we aan tafel. De dag wordt geheel volgens traditie afgesloten met een biertje en een glaasje Mümmelmann. Zaterdag, de laatste fietsdag al weer. De weersvoorspelling voor vandaag zijn wat minder , er is regen op komst. Maar dat weerhoud ons niet om op pad te gaan. De route gaat richting het noordoosten. Altijd lekker , eerst een stukje afdalen richting het Steinhuder meer. Vervolgens over het fietspad langs de noordkant van het meer. Dan helaas een minder leuk stukje dwars door Neustad wat toch nog een behoorlijk grote stad blijkt te zijn. Maar dat hoort er dus ook bij. Gelukkig wordt het daarna weer een stuk rustiger met kleine weggetjes.  Martin probeert al fietsend nog de hele groep op de foto te krijgen , wat al fietsend nog een hele toer is.

De hele groep toch nog fietsend op de foto gekregen. 

Het trekt ondertussen steeds meer dicht en er vallen enkel druppeltjes. We hebben er ook al weer 50 Km opzitten en dus zin aan koffie. Maar ook hier niet op elke hoek een café . Het duurt nog een kilometer of 8 voordat we eindelijk een conditorei weten te vinden.  Koffie met een gebakje hebben we dan ook wel verdiend.  Gezien het weerbeeld besluiten we na de koffie om een iets kortere weg richting camping te nemen.  Langs de zuid kant van het meer gaat het terug naar Rehburg. Helaas worden we nog wel nat als we 20 km voor het eind de regen in fietsen.  Maar we mogen niet klagen gezien het weer van het hele weekend.  We sluiten dan ook af met toch nog een keer de klim naar de camping.  In het restaurantje op de camping sluiten we ons weekend af met een etentje. Het zit er weer op. Het bleek toch moeilijker dan verwacht om Café en Kuchen te vinden in het land waar ze dit uitgevonden hebben.  Waar zullen we volgend jaar eens naar toe gaan ? Het complete fotoverslag is te zien via deze linkHet OLAF Cyclingteam


Wie is.........René Brummelhuis (door Gerwin te Velthuis)

Een vast item in Wielcontact is het interview. Dit keer is een gesprek met René Brummelhuis ter gelegenheid het afronden van zijn studie voor sportmasseur.

Wie kent hem niet? Al jaren een vaste waarde in groep 1 en met 56 lentes jong zit er nog lang geen sleet op. René werkt al jaren bij Beijer in Oldenzaal als expediënt wat wil zeggen dat hij de volledige planning voor zijn rekening neemt van vrachten die ge-exporteerd worden naar Scandinavië. De aanleiding voor het interview is dat we hebben vernomen dat René onlangs is geslaagd voor zijn opleiding tot Sportmasseur. En daar willen we graag meer van weten.Als Rudi en Gerwin langskomen voor het afnemen van het interview staat René’s vrouw Saskia op het punt naar Enschede te vertrekken om daar haar rondjes op de ijsbaan af te draaien. Zoon Jacob is ook wekelijks te bewonderen op de Enschedese ijsbaan en doet aan wedstrijdzwemmen bij zwemvereniging de Dinkel. Een sportief gezin! 

René in zijn behandelkamer.

* René, hoe ziet je carrière eruit als sporter?

‘Ik heb in een ver verleden gevoetbald bij DOS’19 maar kwam er al snel achter dat teamsport niet voor mij was weggelegd. Ik verwacht van iedereen 100% inzet en dit was zeker niet altijd het geval op het voetbalveld, dus ben ik gaan wielrennen. Op mijn 19e jaar heb ik een wedstrijdlicentie aangevraagd. Ik fietste bij OWC en werd ik ook lid van RTC Twente in die tijd. Eind jaren 80, begin jaren negentig was ik ook fanatiek als triatleet. Zo heb ik bijvoorbeeld de hele triatlon in Roth (D) uitgelopen, en een aantal kwart triatlons gewonnen.’(NB: Een hele triatlon is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen!!)

* Heb jij ook wedstrijden gewonnen als wielrenner?

‘Ik heb mijzelf een paar keer op het podium gereden. Je wint als amateur over het algemeen wedstrijden als je goed kunt sprinten en dat kon ik niet. Ik ben meer een klimmer en tijdrijder. Als wielrenner heb ik te weinig uit mijn carrière gehaald. Ik trainde veel te hard door de week en als ik in de weekeinden dan meedeed aan een wedstrijd, dan had ik regelmatig het gevoel dat ik vroegtijdig al naar de kloten was. Daarnaast werkte ik fulltime en dat is geen goede combinatie met intensief sporten. Met de hedendaagse kennis van trainingsmethodes, rust, supercompensatie en lactaatmetingen weet ik zeker dat er meer in had gezeten. Op mijn 40e heb ik mijn laatste jaar bij de elite gereden.’

* Waarom heb je de opleiding tot Sportmasseur gedaan?

‘Ik heb zelf rugklachten gehad en kwam er achter dat veel mensen naar de fysiotherapeut gaan maar die kunnen dan eigenlijk niets meer doen. Het is veel beter om vroegtijdig naar een sportmasseur te gaan om je daar met enige regelmaat preventief te laten masseren. Zo voorkom je bijvoorbeeld rugklachten maar dit kunnen ook andere klachten zijn die verband houden met spieren en gewrichten. Ik kwam erachter dat het belang van sportmassage wordt onderschat en wilde hier graag op inspringen.’

* Behandel je uitsluitend wielrenners?

‘Ik behandel niet alleen wielrenners maar ook sporters uit een andere discipline zoals triatleten en hardlopers. De mensen die ik masseer doen over het algemeen wel aan sport, aangezien ik sportmasseur ben en geen wellnessmasseur’

 

Met zoon Jacob.

Wat heb jij met Giant-Alpecin?

Het afgelopen jaar heb ik stage gelopen voor mijn sportmassage-opleiding bij Giant-Alpecin met dank aan Rudi Kemna. Het komende seizoen ga ik weer een aantal koersen mee als masseur. Dit vind ik prachtig om te doen maar kan het slecht combineren met mijn werk bij Beijer omdat ik natuurlijk ook maar een maximum aantal vakantiedagen ter beschikking heb per jaar.

* Van Michel Kruiper heb ik begrepen dat jij de BG-Fitmetingen gaat verrichten bij FietZ, wat is een BG-Fitmeting?

BG staat voor Body Geometry en is het enige complete systeem van producten en fietspositionering dat ergonomisch is ontworpen en wetenschappelijk is getest om de kracht, het uithoudingsvermogen en het comfort van de rijder te verbeteren (Bron: Specialized.nl).

‘Ik ben hiervoor speciaal op cursus geweest in ’s-Heerenberg. De lenigheid van de spieren is met name bepalend wat de juiste zithouding is op de fiets. Twee mensen met identieke afmetingen kunnen door een verschil in de rekbaarheid van de spieren een compleet andere fietsinstelling nodig hebben. Uitgangspunt is dat je het lichaam van de renner niet kunt veranderen maar de fiets kun je daarentegen wel zo optimaal mogelijk instellen. Een kleine zadel- of stuurpenaanpassing geeft een ideale zithouding en voorkomt op lange termijn ook nog eens blessures in de rug, nek of schouders. Dit is dan ook de directe link met mijn opleiding tot sportmasseur en tevens de reden waarom Michel mij heeft gevraagd om dit voor mijn rekening te nemen.’

* Hoe kan ik zo’n meting laten doen?‘Je kunt een afspraak maken voor een meting bij FietZ, daar vindt ook het consult plaats. Een BG-Fitmeting duurt ongeveer 2 uur en de reacties van de mensen die ik al heb opgemeten zijn zeer positief.’Een vast onderdeel van ieder interview zijn de wielervragen.

* Wie is je favoriete wielrenner?

‘Dit was altijd Lance Armstrong maar hij heeft mij zwaar teleurgesteld. Niet zozeer omdat hij doping gebruikte, want dat deed vrijwel iedereen in die tijd, maar omdat hij andere mensen heeft bedreigd en geïntimideerd. Een visitekaartje voor het hedendaagse Nederlandse wielrennen is natuurlijk Tom Dumoulin.’

* Wat is je favoriete wedstrijd?

‘De Tour de France met de Vuelta als goede tweede. De Tour de France is natuurlijk de grootste koers van het jaar en daar moet het gebeuren voor alle toppers. De Vuelta vind ik mooi omdat deze veel zwaarder is dan de Tour de France door de vele bergetappes.’

* Wat is je favoriete fietsgebied?

‘Dit zijn de Dolomieten rondom Arabba. Ik hoop dat ik komend jaar ook weer mee kan met groep 1 naar dit prachtige fietsgebied.’ (Of hoopt hij stiekem op een weerzien met de Sloveense Sletjes, die we in 2010 hebben getroffen, en die hij nu kan trakteren op een vrijblijvende sportmassage?)

* Wat is je meest memorabele wielermoment?

In mijn eerste jaar als eliterijder reed ik de Gouden Pijl in Emmen. In de laatste bocht ging ik met zo’n 60 kilometer per uur onderuit. Ik gleed over het asfalt onder de hekken door en nam in mijn val meer renners mee en als ik mij nog goed kan herinneren won Theo Snoeijink uiteindelijk de eindsprint. Mijn lichaam zat onder het straateczeem.Tweede moment is de overwinning van Lance Armstrong op het WK in Oslo in 1993 die mij ook altijd is bijgebleven. In de stromende regen kwam deze onbekende renner over de finish en vrijwel niemand kende dit vrijgevochten jonge talent waar iedereen later nog veel over zou horen.

Bedankt voor dit gesprek.


Jan Arends en Rudi Nijmeijer deden mee aan de "Drenthe200".

Op 28 december jongstleden werd de "Drenthe200" verreden, dit is een fietsmarathon voor ATB, cyclocrosser en fatbike door Drenthe over 200 kilometer. De start was 's morgens vroeg om 6 uur, wat inhoud dat ruim 2 uur in het donker gereden moest worden. Wat er heel bijzonder uitzag, je ziet een heel lang lint voor je van allemaal rode achterlampjes!

Gelukkig waren de weersomstandigheden ideaal. Alhoewel het parcours er soms wel erg slecht bij lag, er waren stukken bij die hier bij een normale toertocht meteen geschrapt zouden worden.

Jan en Rudi, 's morgensvroeg aan de start van de Drenthe200.

Van onze club had Rudi, samen met 2 collega's van Zwiep Fietsen, zich al in september ingeschreven. Jan Arends daarentegen wist nog net een startbewijs halverwege december te bemachtigen.

Rudi's doel was om voor het donker weer binnen te zijn, en inderdaad om tien voor half vijf kwam hij binnen in Roden.

Voor Jan duurde de tocht langer, want net voor acht uur 's avonds was hij over de finish. Dit houdt in de Jan de laatste 3 1/2 uur in het donker heeft gefietst en gelopen! Want de laatste stukken waren amper te fietsen, het stuk na de laatste pauze (175 km.) was één en al bagger. Rudi had voor het stuk tussen 180 en 190 kilometer 37 minuten nodig!! Jan had de pech dat hij hier in het pikkedonker langs kwam en het daardoor nog veel zwaarder was.

Resumerend kunnen Jan en Rudi wel zeggen dat het bij één van de meest memorabele fietsbeproevingen hoort op beider palmares!

Voor meer info zie: facebook van Jan en Rudi en drenthe200.


RTC Twente blijft groeien en begroet het 300st lid!

Ondanks de vergrijzing groeit onze club nog steeds. Daar waar het aantal mannelijke leden de laatste jaren redelijk constant blijft, laat het aantal vrouwelijke leden een duidelijke groei zien. Het is dan ook geen toeval dat een vrouw, Sabine Degen, als 300st lid van de RTC Twente kon worden bijgeschreven. Dat wij deze vrouwen op de wekelijkse clubritten nog niet zo vaak zien, komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat het merendeel van deze vrouwen een echtgenoot heeft die ook lid is van de club. En ja als de kinderen dan nog jong zijn kun je niet allebei tegelijk “uitvliegen”.  De vrouwen hebben hier een oplossing voor gevonden en fietsen vaak op de dinsdagavond.  De dinsdagavondgroep telt inmiddels ruim 10 leden. In tegenstelling tot de clubritten op woensdag en zondag, waar de vrouwen en mannen gezamenlijk een groep vormen, laat het dinsdagavondgroepje voorlopig alleen nog maar vrouwen toe!   Dat niet alleen het bestuur maar ook de sponsoren blij waren met de groei van het ledenaantal moge blijken uit onderstaande foto. Tijdens een gezellig samenzijn bij de Musketier werd Sabine Degen door het bestuur en de sponsoren een bloemetje en een nieuw kleding pakket aangeboden. 

Wielcontact

 

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp