Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Wielcontact Juli 2015

Stefan Pernetta neemt afscheid van de RTC (redactie)


Zoals al eerder in ons wielcontact (december 2013) te lezen was had Stefan Pernetta plannen om te emigreren naar Canada. Door de wetgeving in Canada bleek dit niet mogelijk en dus hebben Stefan en Miranda verder gezocht naar een plek waar de bevolkingsdichtheid iets minder is dan in Nederland. Uiteindelijk is dit Zweden geworden en met een dichtheid van 2 personen per vierkante kilometer voldoet dit land ook uitstekend!

Het mooie RTC shirt krijgt vast en zeker een bijzondere plek in huize Pernetta.

28 juni reed Stefan voor de laatste keer met Groep 1 mee, een overwinning als een soort eresaluut werd hem echter niet gegund. Stefan nodigde iedereen uit voor een mooie gezellige nazit op het terras bij "het Sterrebos"in Beuningen.

Niek Velthuis geeft Stefan de Strava oorkonde.

Hier kreeg hij ook een RTC shirt met daarop handtekeningen van zijn fietsmaatjes en een mooie Strava-oorkonde waarop Stefan op een mooie tweede plaats staat wat betreft de snelste tijd op het Groep 1 rondje. We wensen Stefan en Miranda veel succes in Zweden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fietsweekend groep 4 naar Osnabrück. (Frans Sombekke)

Zaterdag 30 mei vertrokken 15 mannen en 3 vrouwen bij de Markt. Ieder jaar organiseert een drietal mensen van groep 4 een sportief weekend waarbij gezelligheid troef is. Een week eerder hadden de vier voorfietsers Jan Arends, Bennie Brunink, Frans en Lidy Heijdens al gemerkt dat de heuvels bij Osnabrück zeer pittig zijn. Routeplanner Jan Arends had het traject ingekort en gemakkelijker gemaakt want ook voor de mindere goden van groep 4 moest het te doen zijn. Zoals gezegd: gezelligheid staat ieder jaar bovenaan bij de organisatie, die bestond uit Herman Borgerink, Lidy Heijdens en Frans Sombekke. Helaas waren die er niet in geslaagd om een chauffeur in de begeleidende bagage- en materiaalwagen te krijgen, zodat de beide heren zelf maar in de geleende bus van Hebetex klommen. Hierbij nog onze dank aan Rob Visschedijk van Hebetex die ons ook dit jaar weer de bus ter beschikking stelde. Nadat de laatste fietser contant achter het busje had betaald (Ze schijnt vaker Achterom te komen) vertrokken we in oostelijke richting en met de westenwind in de rug en een zonnetje was dat geen verkeerd begin.

Klaar voor vertrek


Na een uur hielden we bij Emsbüren  de eerste pauze en dat was traditiegetrouw met de meegenomen koffie en het gebak van een Denekampse bakker. Na de pauze kwam er geleidelijk meer bewolking en de eerste druppels vielen. Gelukkig was de tweede pauzeplaats in het dorpje Schale vlot bereikt. De goulash- en aspergesoep smaakten werkelijk fantastisch zodat de caféhouder de terrines een aantal keren moest vullen. Maar toen we weer op de fiets zaten begon het opnieuw te regenen. En deze keer niet een klein beetje! De regenjacks gingen aan en we probeerden toch maar even onder de bomen te schuilen. Veel hielp het niet. Toch werd het wel weer droog en de laatste heuvelachtige kilometers  waren voor iedereen wel te doen.
Om ongeveer vier uur waren we bij de jeugdherberg aan de rand van Osnabrück. Lekkers douchen en een lekker pilsje of iets dergelijks en we voelden ons weer als jonge goden. Na de pastamaaltijd nog even het eten laten zakken en toen te voet naar de Altstadt von Osnabruck, een afstand van ongeveer drie kilometer. Een medewerker van de jeugdherberg had op een kaartje een paar leuke kroegen aangegeven. Bij de eerste was het meteen bingo: ze hadden er Grolsch beugelflessen! Binnen was het erg druk want op de tv’s was de Duitse bekerfinale tussen Wolfsburg (met Bas Dost) en Dortmund te zien. Vanaf het terras konden we het nog wel een beetje volgen maar aangezien het buiten te fris was, zijn we direct na afloop verder gegaan naar de volgende kroeg: een soort cultureel centrum. Daarna ook nog even kort in het rokerscafé Schwiebel geweest. Jan Arends was al enthousiast begonnen een sigaret te draaien, maar helaas voor hem vonden anderen dit te veel voor hun sportlongen. In de volgende kroeg konden we mooi aan de lange tafel bij elkaar zitten. Het was erg gezellig. Zo gezellig dat niemand meer lopend terug naar de jeugdherberg is gegaan. De taxi’s voor de eerste 12 mensen waren niet duur. Zes “die-hards” bleven nog in de laatste kroeg hangen. Toen de eerste groep nog enkele pilsjes en wijntjes had genuttigd in de jeugdherberg waren die laatste zes nog niet terug. Er wordt verteld dat het nog donker was toen ze in bed kwamen maar daar zijn geen bewijzen van.
De volgende ochtend aan het ontbijt waren sommigen opvallend vrolijk terwijl anderen de wereld voor een doedelzak aankeken. Om ongeveer kwart voor tien was iedereen op de fiets en het zonnetje scheen.

Erg mooie omgeving met steile klimmetjes.


En toen……..kwamen de echte heuvels. Bij de zwaarste klim stond onderaan geen bord maar bovenaan wel: het was niet verwonderlijk dat er een aantal leden zich gedwongen zag  om het gedeeltelijk lopend te doen. De eerste pauze stond gepland op de parkeerplaats van een kerkhof bij Natrup-Hagen Opvallend  was dat niemand echt doodop was. Er werd alleen gebruik gemaakt van de toilet maar van de belangrijkste faciliteit van het kerkhof hoefde geen gebruik te worden gemaakt. Na een banaantje, een reepje en een slokje en met een straffe wind schuin van achter of opzij ging het met flinke vaart naar Saerbeck waar  in een restaurant een lekker soepje werd genuttigd. Ook de volgende etappe naar Ohne verliep vlot. John Groeneveld had deze dag nog een feestje en werd op de pauzeplek opgewacht door zijn vrouw en kon in de auto stappen. Maar dat kon de anderen niet deren want ze wisten dat op het eindpunt bij Harry Hellen aan de Sombeekweg de pils al koud stond. Harrie Kamphuis zat op de praatstoel en had zulke onvoorspelbare opmerkingen zat zijn broer Louis en bijna sprakeloos van was. De Chinese maaltijd beviel goed en de drankjes smaakten naar meer. Een gezellige afsluiting van een gezellig en goed verlopen weekend.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie is.........Ben Brookhuis (Rudi Nijmeijer)

In deze editie van "wie is....." besteden we aandacht aan  Ben Brookhuis, fietsend in Groep 4 en redactielid van " 't Onderschoer", het kwartaalblad van Heemkunde Denekamp.
Over zijn wielerbeleving, heemkunde en andere hobby's.

Ben woont samen met zijn vrouw Yvonne aan de van der Heijdenstraat in Denekamp, ze hebben 2 kinderen, Boukje van 22 en Clarence van 19. Ben is werkzaam bij de Emté in Oldenzaal en is daar supermarktmanager, een mooi woord voor bedrijfsleider. Elke dag gaat hij hier op de fiets naar toe.

Zondag na onze clubrit ga ik op bezoek bij Ben en nemen we plaats in de loungeset in zijn mooie ruime tuin met perfect uitzicht op de achterkant van de Sint Nicolaaskerk.

Vertel eens iets over Heemkunde?

Ik ben daar redactielid en zorgt dat elk kwartaal " 't Onderschoer" weer klaar is met zoveel mogelijk mooie, interessante artikelen over het verleden van Denekamp. Vaak denken mensen dat dit alleen maar gaat over de tijd van de oorlog en daarvoor, maar ook de recentere geschiedenis krijgt van ons de nodige aandacht. We doen dit in een werkgroep met meerdere redactieleden en hierbij verdelen we zo goed mogelijk de taken zodat we elk kwartaal een gevarieerd blad uit kunnen brengen.
Ons blad verschijnt in een oplage van 1600 stuks! Heemkunde in z'n totaliteit heeft misschien wel 100 medewerkers, verdeeld over meerdere werkgroepen zoals bibliotheek, foto, natuur, geschiedenis en natuurlijk " 't Onderschoer".

Ben na de Zondag ochtendrit genietend van koffie in z'n tuin.

Hoe ben je er zo bij betrokken geraakt?

Ik ben geboren in Lattrop en sinds 1985 woon ik in Denekamp, eerst aan de Kerkuil en nu we hier in het centrum wonen voel ik me een echte " Denekamper" en voel ik me steeds meer betrokken met alles wat met ons dorp te maken. Niet alleen de geschiedenis, maar ook de natuur, cultuur, gebouwen, ontwikkelingen en natuurlijk ook de mensen. Sinds 1995 ben ik lid en werk sinds een jaar of 5 voor de redactie.

Je bent nog niet zo heel lang lid van de RTC.

Dat klopt, ik ben pas begonnen met fietsen in het jaar 2000. Eerst alleen en later samen met Wim Krabbe. Wim ken ik van de ASVD (autorodeo) waar ik toen ik jonger was best wel fanatiek mee was, zowel met rijden als ook voor de vereniging. Na aardig wat andere sporten, o.a. tennis, zaalvoetbal en uiteraard klootschieten, werd mijn keuze voor het fietsen eenvoudiger gemaakt doordat ik aardig wat last kreeg van onder meer mijn knieën. Na enkele jaren kwamen we toevallig een groep van de RTC tegen en reden we een stuk mee, tot onze verbazing konden we dit bijhouden! Voor mij was dit een doorbraak, voor mij waren deze mensen een soort helden en nu kon ik ze bijhouden. Wim en ik zijn dus lid geworden, in het begin waren we zeer sceptisch, maar nog vaak zeggen we tegen elkaar:”Dat we lid zijn geworden van RTC is toch wel de beste keus die we ooit hebben kunnen maken.”
Nu fiets ik in groep 4 en vind de mix van de sportieve inspanning, het rijden van afwisselende routes, de sprintjes onderweg ideaal.
Ben onderstreept hierbij dat ook zeker het sportieve aspect voor hem belangrijk is en ondanks dat het tempo wat lager is dan bv. groep 1 en 2 hij het heerlijk vind om zich op zijn niveau heerlijk in te spannen en zondags 's middags met vermoeide benen op de bank te zitten om naar een klassieker te kijken. Hierbij hebben de klassiekers voor de " stoere mannen " zeker zijn voorkeur, zo noemt hij de editie van Gent Wevelgem ( de koers waar de renners van de weg waaiden!) van dit jaar prachtige wielerheroiek.

Wat is je favoriete wielerkoers?

De koersen waar veel heroiek in zit, bijna elk jaar is Parijs-Roubaix wel heel speciaal voor mij.

Wat is je favoriete wielermoment?

Dat zijn dan toch wel de overwinningen van Kuiper in Roubaix, maar zeker ook die van Lars Boom in de touretappe door de hel van het noorden, zo besmeurt, bijna onherkenbaar zoals hij over de streep kwam, fantastisch. Ook denk ik nog regelmatig aan de Tour-uitzendingen op de radio met Theo Koomen, in mijn herinnering lagen we op het zwembad en als dan de " tourflits " kwam rende iedereen steevast terug naar zijn plek om daar de laatste ontwikkelingen uit de koers te horen! Dat laatste zal voor velen van mijn leeftijd ( Ben is 56 jaar) herkenbaar zijn.

Wat is je favoriete fietser?

Ik heb niet echt een favoriet, maar types zoals Kuiper, Tom Boonen, Fabian Cancellara en Johan Museeuw zijn wel mijn type coureurs. Een Contador daar heb ik niets mee.

Heb je ook nog fietsdoelen voor de nabije toekomst?

Ik heb ooit een met de Tubantia samen met mijn vrouw de l' Alpe d' Huez gefietst, vond ik een geweldige uitdaging. Ik had daar 1.22 uur voor nodig. Ook heb ik mee gefietst in Limburg met de Mergelland 2-daagse en alhoewel dat totaal niet mijn parcours is heb ik daar heerlijk in mijn eigen tempo rondgefietst en heb daar een topweekend gehad. Voor dit jaar staat er niet echt een uitdaging op het programma, hoeft ook niet mijn rondje met Groep 4 twee keer per week geeft me genoeg voldoening.

Wat is je favoriete fietsomgeving?

Dat is voor mij toch zeker Twente en toch ook Limburg. Ik fiets ook vaak op de gewone fiets door het Borgbos, Molendijk, Oude Kanaal en geniet dan van de prachtige Twentse natuur.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

René Brummelhuis is geslaagd voor sportmassage. (redactie)

Een sportmassage kun je voor of na een sportinspanning laten uitvoeren. Voor het sporten passen we een stimulerende massage toe om de spieren voor te bereiden op de prestatie. Na afloop van je sportprestatie is het een sederende massage om te herstellen en om circulatie en de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.
Als je last van stijve spieren, vermoeide armen, benen of rug hebt door sporten of door je dagelijkse activiteiten, dan is het tijd voor een sportmassage, want deze kan je helpen deze klachten te verminderen.
Eindelijk hoef je hier dan niet meer ver voor te reizen want we hebben we nu een gediplomeerd sportmasseur binnen onze vereniging.

Rachel Klamer onder de deskundige handen van René.

Op zaterdag 6 juni jl.  is Rene Brummelhuis geslaagd voor het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) in Bilthoven. Na eerst de 4 theorie examens te hebben gehaald, stond in Bilthoven het praktijkexamen op het programma.
Door rugklachten bij Rene zelf, is hij hiertoe gekomen deze opleiding te gaan volgen.Het was een mooie cursus met als hoogtepunt het bezoek aan de snijzaal in het Universitair Medisch Centrum Utrecht waar je bij echte(dode) lichamen alle spieren kon bekijken. Hier werd het nog eens bevestigd hoe mooi het menselijk lichaam is samengesteld en dat we er zuinig mee moet omgaan.
Thuis, aan de Havik 8, is er een kamer vrijgemaakt waar nu al regelmatig wedstrijdsporters gemasseerd worden, echter er is er ook tijd  voor de  sporters die minder fanatiek zijn.
Ook kan er worden langsgekomen voor tapen en bandageren ter ondersteuning bij je sportactiviteit na een blessures van enkel, knie, been,  pols  of  arm.

Interesse :   RB sportmassage  06 - 83605813

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

René Borgerink schrijft aangrijpend boek (redactie)

Dit boek vertelt het unieke verhaal van een bijzondere Denekampse familie. Nederlanders in hart en ziel, maar in bezit van een Duits paspoort. Het gevolg is dat grootvader Herman Huy in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog belandt, en zijn zoon Johan in 1940 wordt opgeroepen voor de Wehrmacht. In het laatste oorlogsjaar verdwijnt hij spoorloos aan het Oostfront.
Na de oorlog gaat zijn familie op zoek naar Johan Huy. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er van hem is geworden, maar de verbeten speurtocht gaat tergend langzaam. Tot het einde blijft er hoop op een teken van leven.


De voor- en achterkant van het boek.

De moeder van René is een zus van Johan Huy. Als René met haar vakantie viert in Duitsland, komt hij tot een schokkende ontdekking, die hem op het spoor zet van zijn verdwenen oom. In gesprekken met familieleden en in archieven vindt hij de bouwstenen voor dit fascinerende, waar gebeurde relaas. Een rijk geïllustreerde familiekroniek, over hoe gewone mensen verstrikt raken in de grote wereldgeschiedenis. De naoorlogse speurtocht naar Johan Huy beschrijft bovendien een onderbelicht hoofdstuk in onze vaderlandse geschiedenis.

Voor meer info: info@borgerink.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tips tegen klapband tijdens een afdaling (redactie)

Ga je fietsen in de bergen dan heb je een hoger risico om tijdens de afdaling een klapband te krijgen.

Door de hitteontwikkeling tijdens het remmen zal de druk toenemen en heb je een grotere kans dat de binnenband “ontploft” of van de velg gaat.

Hieronder enkele tips om het risico zoveel te beperken tijdens een afdaling:

Zorg voor goede buitenbanden, leg zo nodig voor de vakantie een nieuw setje op je wielen.

Normale binnenband in plaats van latex binnenband

Lage aluminium velgen in plaats van hoge carbonvelgen

Stoffen velglint in plaats van plastic velglint

Rij met iets minder druk in de banden of rij met iets bredere banden (25 i.p.v. 23 mm)

Niet slepend remmen, maar kort en krachtig.

De kans is niet groot op een klapband, maar hou je je aan bovenstaande tips is de kans nagenoeg nihil.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Geheim van Wielrennen: een vernieuwende kijk op wielrennen (redactie)


Op 1 juli 2015 wordt bij de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht de 1ste druk van Het Geheim van Wielrennen gelanceerd. Dit boek kan nu al beschouwd worden als hét nieuwe standaardwerk voor zowel de professional als de wielertoerist. Het bevat een grensverleggende kijk op het wielrennen. De auteurs analyseren alle factoren die een rol spelen bij het fietsen op natuurwetenschappelijke en sportmedische wijze. Ze doen dit op zeer toegankelijke, heldere en populaire wijze, aan de hand van voorbeelden uit de wielerpraktijk.  
Dit nieuwe boek is van de auteurs van en gebaseerd op hetzelfde toegankelijke concept als de bestseller Het Geheim van Hardlopen die meteen al na de lancering alom erkend werd als hét standaardwerk.
Met Het Geheim van Wielrennen kan de lezer, net als de auteurs, 20% fitter, gezonder en sneller worden. Het Geheim van Wielrennen bevat 61 hoofdstukken, waar alle geheimen van de ‘menselijke motor’ en de wielerprestatie worden onthuld, zoals:
•    Hoeveel winst kun je boeken met een optimale ‘bikefit’?
•    Hoeveel sneller kun je met een aerodynamische fiets en met een lichtere fiets?
•    Hoeveel sneller word je als je optimaal traint?
•    Hoeveel sneller word je als je afvalt?
•    Hoe moet je optimaal trainen?
•    Wat is de invloed van voeding en supplementen?
•    Hoeveel sneller ga je met betere banden?
•    Hoeveel tijd kost tegenwind?
•    Wat is de invloed van je hartslag?
•    Wat is het effect op je gezondheid?
•    Wat is de limiet van het werelduurrecord ?
•    Wat is de limiet van de (schone) klimtijd naar de Alpe d’Huez?
•    Wat is de invloed van de hoogte en een hoogtestage?
•    Enz. enz.

Het boek is geschreven door de uit Leusden afkomstige emeritus hoogleraar Hans van Dijk, Ron van Megen en sportarts Guido Vroemen. Zij hebben glasheldere en haarscherpe wetenschappelijke analyses gemaakt van alle factoren die bij het wielrennen. Training, voeding, gewicht, materiaal, vermogensmeters, labtesten, klimmen, dalen, bochten, sprinten, tijdrijden, temperatuur, luchtdruk, de vorm van de dag, en nog veel meer.

Bij het boek hoort een website www.hetgeheimvanwielrennen.nl met calculatoren, waarmee de lezer zijn eigen prestatie kan voorspellen en narekenen. Zo kun je voor jezelf bepalen wat je moet doen om nog beter te worden.

Het boek is zeer rijk geïllustreerd en staat boordevol bruikbare informatie. Het Geheim van Wielrennen is hét ultieme wielerboek voor de slimme wielrenner en zijn coach. Het boek is zeer positief beoordeeld door deskundigen en prominenten en veel wielrenners zijn laaiend enthousiast.

Hans van Dijk is emeritus hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en evenals Ron van Megen civiel ingenieur. Guido Vroemen is inspanningsfysioloog, sportarts en trainer. Vroemen is verbonden aan de Nederlandse Triathlon Bond, Team4Talent (triathlon) en de wielerploeg Team Roompot Oranje Peloton.

Hieronder als PDF enkele pagina's als inkijkexemplaar

Inkijkexemplaar het geheim van wielrennen.pdf

Het Geheim van Wielrennen 
Auteurs: Hans van Dijk, Ron van Megen en Guido Vroemen
Genaaide paperback in full color ISBN: 978-90-821069-4-7
Prijs: € 24,95 (inclusief 6% BTW)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Michel Eppink buitengewoon hoogleraar aan Wageningen Universiteit

Algen vormen een belangrijke bron voor grond- en fijnstoffen voor de toe-komst. Daarmee ligt een groene economie die minder afhankelijk is van fos-

siele grondstoffen in het verschiet. Dat is de overtuiging van prof. dr. Michel Eppink. De van oorsprong in Denekamp geboren Michel Eppink, zoon van Marietje Eppink-Hampsink en Johan Hampsink, aanvaardde op 23 april het ambt van buitengewoon hoogleraar 'Biorefinery: Recovery of valuable biomo-lecules' aan de Wageningen Universiteit.

Buitengewoon hoogleraar

In zijn onderzoek verkent hij de technologische raffinagewegen voor functionele biomoleculen die leiden naar groene alternatieven voor voedsel, bi-omaterialen, gezondheid en energie. Zijn leerstoel wordt gefinancierd door Synthon Biopharmaceu-ticals. Michel Eppink heeft in Denekamp op de Wilhelminaschool gezeten. Daarna is hij niet naar het VWO gegaan, zoals veel uitblinkende leerlingen doen, maar naar de toenmalige San Salvatormavo in Denekamp. Michel studeerde biochemie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1999 in Wageningen bij het laboratorium voor Biochemie.

Michel ontvangt felicitaties van Benno en Gerard.

Vervolgens heeft hij de afgelopen 17 jaar schei-dingstechnologie afdelingen geleid eerst bij Diosynth/Organon en sinds 2009 bij Synthon Biopharmaceutic-als in Nijmegen. Zijn leerstoel is on-dergebracht bij de leerstoelgroep Bioprocestechnologie van Wagenin-gen Universiteit onder leiding van prof. René Wijffels.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tip van het wielcontact (Redactie)

We gaan proberen elk wielcontact een handige, vaak kosteloze of goedkope tip te plaatsen, zodat jij ook meer fietsplezier krijgt. Heb jezelf een handige tip? Mail deze dan door naar: rudinijmeijer@outlook.com.

Iedereen heeft er wel eens last van; een beslagen bril. Vooral als je intensief gesport hebt en je gaat stil staan. Maar ook als je warm en vochtig weer hebt dan beslaat je bril veel eerder als met een mooi zonnetje en een briesje erbij. Dit wordt een stuk minder als je je bril gaat schoonmaken met een dun plakje komkommer.

Snij een dunne schijfje van de komkommmer en wrijf de glazen hiermee in, maak daarna de bril schoon met een zacht doekje of een stukje keukenrol. En je zult zien dat je bril minder snel beslaat!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mijn-gps-tracks.nl (redaktie)


Het landschap van Twente is mooi, noordoost Twente in het bijzonder!

Veel toeristen weten dat en komen hier om te wandelen en te fietsen.

Sommigen gaan zover dat zij na hun pensionering hier komen wonen.

Louter om hier te kunnen genieten van het mooie Twentse landschap!

Zo is er vier jaar geleden Jan Pauptit bij ons komen wonen met als hobby’s wandelen en recreatief fietsen.

Gepensioneerd, dus op dinsdag- en donderdagmiddag mee vanaf de Eurowerft.

Elke rit weer nieuwe routes ontdekken in de regio.

Jan wil deze routes graag aan iedereen beschikbaar stellen.

Ooit is hij begonnen met een persoonlijke Homepage, nu uitgegroeid tot een website met honderden fiets- en wandelroutes voor iedereen die van rustige, landelijke wegen houdt.

Naast, uiteraard, de GPS-track is er van elke route een kaartje en meestal wat foto’s van onderweg.

Iets voor jou? www.mijn-gps-tracks.nl

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp