Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp

Wielcontact oktober 2012

Klimweekend  september 2012

.
HET ARDENNENOFFENSIEF VAN GROEP 4 !!!


Eindelijk was het dan zover. Vrijdagochtend om 7.30 uur verzamelen bij Concordia. Negen mannen en een vrouw, want er moet er toch eentje voor het huishouden zorgen.
Maar vooraf was er natuurlijk al een boel voorbereidend werk (en pret) geweest. Een aantal spannende vergaderingen, waarin uiteindelijk toch werd gekozen voor bestemming Ardennen. Via internet werd een passend onderkomen geregeld en de eerste route rond Bastogne uitgezet door Jan Arends, Jan Aarninkhof, Henk Scholten, Frans Heidens en Chris Boersma.
Woensdagavond voor ons vertrek hebben Jan Arends en ondergetekende zich gestort op de bereiding van het avondmaal voor de eerste dag. Pasta, what else..............................! Door het geweldige snijwerk van Jan en het roeren van Anita werden er in ras tempo twee pannen saus van een culinair hoogstaand niveau gebrouwen, daar zou Herman den Blijker zijn vingers bij aflikken.

 

Het hotelletje.


Donderdagavond werd er met man en macht als een wervelwind door de Aldi getrokken, gelukkig waren de schappen vol. Het enige dat men niet mee wilde nemen was bier, want volgens de experts was dit in Belgie van betere kwaliteit. Een paar kratten boodschappen met veel gezonde waar ging dus vrijdagochtend ook mee.
Bij vertrek vrijdag moesten er eerst nog wat technische calamiteiten worden opgelost. Een fietsendrager ruilen, want wat er op zat bleek niet geschikt. Toen nog even naar de garage voor het gangbaar maken van de verlichting en toen..........vertrekken, via de duitse autobaan en het laatste stukje door Belgie kwamen we uiteindelijk aan in Bourcy, een klein dorpje onder de rook van Bastenaken.  Al met al een voorspoedige reis met een tussenstop bij zoiets als een autobaankwalitaria waar we het assortiment niet veel verder ging dan een kop koffie en een broodje.


Typisch voor Belgie zijn de slechte wegen.

De mannen hadden in Bourcy een prachtige Gite gehuurd. Een boerderij met meer dan zat ruimte voor ons allemaal. Prima bedden,  voldoende sanitair en een mooie woonkeuken.  Toen iedereen zich geinstalleerd had en een geschikte slaapplek had gevonden was het de hoogste tijd om de wielerkleding aan te trekken.
Maar ja, regen he....................... En wat doe je dan. Eerst een half uur samen zitten sippen in die joekel van een keuken. Bakkie koffie doen en dan toch maar de stoute (fiets)schoenen aan, want we kwamen tenslotte om te fietsen. Echte liefhebbers als we zijn. Dus de uitgezette ronde rondom Bastogne werd tegen een uur of vier ingezet. Eigenlijk is er in de Ardennen nergens een stuk vlak parcours te ontdekken, daar kwamen we al snel genoeg achter. Dus ons weekend kon met recht gebombardeerd worden tot KLIM-weekend.
Tegen zevenen 's avonds kwamen we nat maar zeker voldaan weer aan bij ons huis. Ik mocht als eerste de douche in, want de heren wilden ras aan tafel daarna. Twee kilogram pasta gekookt, 2 pannen saus warm gemaakt, een grote schaal met fruitsalade als toet. Tafeldekkende heren en toen aanvalluhhhhh. Smaakte best dat prakkie en zou zeker een goede bodem zijn voor de volgende dag. Gelukkig was er een vaatwasser, en met handzeep werkte dat ding ook prima. De supermarkt lag om de hoek dus het Jupiler was vlot ingekocht. 's Avonds met z'n allen onder het genot van bier, wijn en echte Frieze Beerenburg, meegebracht door onze gastrijder, de route voor zaterdag uitgezocht. Uiteindelijk werd gekozen voor "Tour de Luxembourg", een route van 140 kilometer met 2300 hoogtemeters. Dat moest volgens de experts (Jan Arends en Erwin Ekkelboom alias Potsie) zat te doen zijn. Iedereen ging uiteraard die avond op tijd naar bed, NIET DUS, om de volgende ochtend fit aan de start te staan.
Zaterdagochtend. Wekkers lopen af tegen zevenen. Gerommel in de keuken. Waterstralen. Iedereen lijkt er klaar voor. En, het allermooiste, het zonnetje staat hoog aan de hemel. Nog wel koud, maar het beloofd een prachtige dag te worden. Jan Aarninkhof kan zijn eierbaktalenten tentoonspreiden en verzorgt alle liefhebbers van een lekkere omelet. Tegen negenen vertrekken we met z'n allen richting Luxemburgse grens. Mooie omgeving, prachtige straten en weinig verkeer. Een parcours met continue dalen en klimmen. Kortom beter kan niet. De groep valt bergop wel uit elkaar, ieder fietst zijn eigen tempo omhoog, maar eenmaal boven storten we ons gezamenlijk weer naar beneden. Belangrijke les is voldoende te drinken en te eten, anders komt het mannetje met de hamer. Halverwege de tour koffiestop in Vianden, onder de rook van het prachtige kasteel. Anita besteld een koffie met een croque monsieur, blijkt gewoon een tosti te zijn. En meteen na die stop een fijne klim van 6 kilometer met een leuk stijgingspercentage, waarvan het eerste gedeelte ook nog in van die mooie keien is gestraat. Dacht dat die dingen alleen in Bentheim lagen............. Een kilometer of 40 verder een soepstop. Mooie plek op een driesprong waar wij in ons beste Duits iets proberen te bestellen, blijkt de eigenaresse uit Delft te komen.


Hoogteverschillen genoeg...

De hele dag geen technische mankementen. Alles loopt op rolletjes, of in ons geval op wieltjes. Alle respect voor onze oppergems, Willy Brunink krijgt van ons de beker, knap hoe hij zo makkelijk en soepeltjes bergop gaat, zelfs onze gastrijder kan 'm niet uit het wiel fietsen. Chapeau !!!
Al met al een supertocht gereden, iedereen een voldaan gevoel en 's avonds natuurlijk LOS. Eerst even lekker in de keuken een koud Jupilertje en gelukkig was er ook nog wat aangevuld met blond en bruin ander nat. Douchen, niet allemaal tegelijk hoor, en vervolgens Bastenaken in. Italiaans vlees en pizza gegeten en daarna nog in een hippe kroeg wat pilsjes genuttigd. Geen dansje gemaakt, da's dan weer jammer. Maar ja wat doe je na zo'n vermoeiende dag, als je de volgende dag weer wilt fietsen ? Op tijd naar bed ? NIET DUS !!! Beerenburg in limonadeglazen........................verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken, maar het licht ging uit om ca. 3.00 uur. En ja Jan Arends wel verdomde jammer dat je die overgebleven pasta nog niet hebt opgegeten vandaag..........
Zondagochtend, ongelooflijk maar tegen zevenen horen we al weer het eerste gerammel in de keuken. Blijkbaar is er nog weer een prachtige route van zo'n 60 kilometer uitgezet die we die ochtend gaan fietsen. Links en rechts een wit snuitje, de radio mag niet aan, mag niet hard. Wat is er toch aan de hand. Wel eet Jan Arends zijn pasta deze morgen, maar de eierbakkwaliteiten van Jan Aarninkhof zijn vanochtend niet nodig. Het kauwen en slikken lijkt een stuk moeilijker te gaan. (Hahahahahaha, hoezo leedvermaak.) Maar tussen negen en half tien staat iedereen weer klaar met z'n fietsje en gaan we op pad. Het is nog wel verdomde koud, maar langzaam maar zeker wordt de zon steeds sterker. Superweer op deze zondagochtend. De tocht gaat vandaag langs de Ourthe, langs La Roche, Houffalize, prachtige bosrijke omgeving met ook een aantal mooie klimmetjes en afdalingen. Bij een campingkantine houden we pauze en drinken een slappe bak en daarna een dubbele expresso. Hier liggen we zeker wel drie kwartier in de zon te bakken, moet nog wat gesleuteld worden links en rechts. Gelukkig is de ketting van Bennie Brunink weer heel, de hele weg zo'n man drukken schiet ook niet op. Stef Bos, goed gefietst vandaag en dank voor de boodschappen.
Vroeg in de middag zijn we terug op het honk. De zon en het gras lonkt. Even met z'n allen lekker buiten zitten/liggen. Er zijn nog knakworsten, kaasblokjes, olijven, salades, toast, we maken er een gezellige picknick van. Langzaamaan afbouwen, douchen, spullen inpakken, fietsen in en op de auto. Check, double check, alles een beetje schoon achterlaten in verband met de terug te ontvangen borg. Ik moet eerlijk bekennen die mannen kunnen hartstikke goed poetsen.
Instappen en wegwezen. We starten met een beetje weemoed onze terugreis, bijna dezelfde route terug, stukkie Belgie en de rest over de duitse autobaan, nach Hause. Het afsluitende diner wordt genuttigd bij Concordia, iedereen heeft zin aan een vette hap. Patat, schnitzel...........helemaal lekker. Iedereen bedankt iedereen, de organisatie, de man die de routes maakt, de chauffeurs, de boodschappenhalers, de koks, de fotograaf, het bestuur voor de bijdrage, en de monteur(s) etc. etc. De financiën worden glad gestreken en het is tijd om naar huis te gaan. Jammer, jammer.
We hebben het goed gehad samen.
Op naar volgend jaar !!!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Groep 1 in Andermatt. 

Over politiek, doping, moraalridders en sneeuwstorm 

Op de dag dat in ons land het nieuws bol stond van de verkiezingen vluchtte een 5 tal groep-1-ers naar Zwitserland. Wie gedacht had daarmee een politieke discussie uit de weg te kunnen gaan kwam toch bedrogen uit. Er waren diverse machtigingen afgegeven waarmee VVD, GroenLinks en CDA ondanks onze afwezigheid toch nog gesteund werden. Voor economische vluchtelingen naar Duitsland bestaat nog geen partij, dus er is hierdoor in ieder geval 1 stem verloren gegaan.
Omdat het op de aankomstdag in Andermatt druilerig en koud was, zorgde een "verhitte" politieke discussie 's avonds toch nog voor enige warmte. Stefan en Michel waren 's middags een half uur eerder over dan Harald, Wim en ondergetekende en hadden daarna meteen al "even" de Oberalppass per fiets verkend. Wat blijkt: bovenop ligt al sneeuw! Bij een paar mannen gingen toen de alarmbellen rinkelen: Handschoenen vergeten......, muts vergeten..........., overschoenen vergeten....... Gelukkig was er nog een klein beetje voorraad in de plaatselijke sportwinkels. Maar gezien het "gouden" prijskaartje moeten het toch wel verschrikkelijk lekkere winterkleding zijn. Voor de prijs van 1 muts, koop je normaal bij Michel je complete winteroutfit.


Verse sneeuw bovenop de Gotthardpass.

De extremen in het weer horen bij het onberekenbare en toch ook wel mooie van het hooggebergte, zeker in september. Na de eerste nacht bleek het weer 's morgens echter nog niet verbeterd. Ook kwam de sneeuwgrens nu wel heel erg dicht bij. Toch maar besloten om te proberen het rondje Gotthard, Nufenen, Furka te rijden. Al snel reden we in de vallende sneeuw en op een km of 2 onder de top zaten we echt in steenkoud weer. Terwijl bovenop de pas een sneeuwstorm tekeer ging, hebben we daar in het warme restaurant op elkaar gewacht en koffie gedronken. Toch maar eens aan de serveerster gevraagd hoe het op de Nufenen- en de Furkapas is. Een beetje paniekerig adviseerde ze ons om daar toch vooral maar niet heen te gaan. De passen zaten allebei dicht, want er lag een meter sneeuw. Daarom de Gotthard maar afgedaald aan de zuidkant (in de zon!!) via de asfalt weg en weer omhoog over de klassieke kasseienweg. Dit blijft toch wel een erg mooie pas. Die dag maar weinig kilometers gemaakt, maar we hebben ons portie winter voor dit jaar in ieder geval al gehad.
De dag er op was het weer toch duidelijk beter. Rondje Furka, Grimsel en Susten (120 km) gereden. Was lekker klimweer en ook bovenop was de weg vrij, maar lag er daarnaast toch een behoorlijk pak sneeuw. Al met al een pittige maar mooie rit. Helaas werd Michel in de loop van de dag ziek en heeft hij een slechte dag en nacht gehad. Daarom moest hij de volgende dag ook verstek laten gaan. Één ding is zeker, hij heeft meer gezweet dan de overige 4 mannen bij elkaar.

 

Weer op temperatuur komen in het dal.


In een van de kroegen was 's avonds het onderwerp van gesprek ``doping`` met dank aan  Lance Armstrong zullen we maar zeggen(wat zou de link toch zijn?). Een oplossing werd niet gevonden, maar het bleek wel dat de één toch wat meer vertrouwen heeft in de mensheid dan de ander, maar moraalridders blijken toch ook nog te bestaan. Terug in het hotel werden we bij de oude, van oorsprong italiaanse, voormalige hoteleigenaar uitgenodigd aan de ronde stamtafel. Nu kwam onbedoeld het onderwerp politiek aan bod. Politiek is in Italië toch een stuk ongecompliceerder! Berlusconi is een super kerel dankzij zijn bunga-bunga party's. Laten we toch niet zo moeilijk doen heren Rutte en Samsom, organiseer gewoon een feestje!

 

Andermatt, gezien vanaf de Oberalppass.


De laatste dag begonnen met de Oberalp en aansluitend de Lukmanier. Daar besloten Wim en Stefan dezelfde route terug te nemen (totaal 120 km). Harald en de schrijver van dit stuk besloten om verder te gaan voor de grote ronde. In de 40 km afdaling richting Biasca reden we echt een bakoven in. In het dal was het 30 graden! Tot overmaat van ramp reden we ook nog een stuk verkeerd. Het glooiende tussenstuk van ca. 30 km naar de voet van de Gotthard was erg slopend. Veruit het meeste kopwerk werd hier dan ook door kilometervreter Harald gedaan. Na, zonder al te veel problemen, wederom via de mooie kasseienklim op de top te zijn aangekomen bleek het daar rond het vriespunt te zijn. Maar liefst zo'n 30 graden temperatuurverschil in 12 km en een klein uurtje klimmen! Bij het hotel werden we na deze pittige rit van 180 km met open armen ontvangen door het ontvangstcomité. Na een laatste gezellige avond de volgende morgen weer op tijd richting huis.
Zoals gezegd hebben wij ons portie winter al gehad. Dus laat het voorjaar maar komen!!!!
Mirgo Koehorst

__________________________________________________________________________ 

Groep 2 piekt in Willingen!


Het begint langzaam maar zeker een traditie te worden: het jaarlijkse weekend van groep 2 medio/eind september. Ook dit jaar is het betreffende weekend georganiseerd en vrijdag 19 september was dan de grote dag: het vertrek naar Willingen.
Onder het motto "what happens in Willingen, stays in Willingen" werd de reis aanvaard.  Doordat Benno Morsink en Quido Degen het gaspedaal netjes intrapten, kwamen we snel en veilig bij ons pension  in Willingen aan. Hier  werden snel de kamers  verdeeld en de fietsen uitgeladen: er mocht geen tijd verloren gaan, want de geplande route van ca. 90 km moest en zou gefietst worden. 
De meegereisde mannen van groep 1,  Marc Wisseborn en Harry Groener, eisten al snel hun rol op: die van "Gruppenfuhrer". Volleerd namen zij de kop en stonden deze bijna het hele weekend  niet meer af.  Dit overigens tot genoegen van de resterende meegereisde  renners die het er al snel over eens waren: deze jongens zijn een aanwinst voor groep 2 wat fietsen betreft (Tenzij er bergop tempo moest worden gemaakt, want dan namen enkele groep 2 leden het over.....). Of zij ook een aanwinst zouden zijn voor de "apres-fiets" zou de avond wel uitwijzen! 


Groep 2 voor het hotel.

Na afloop van de tocht wat eten en biertjes naar binnen gewerkt bij ons Pension en vervolgens in de bar in het dorp Willingen belandt. En wat voor bar ............... het plaatselijke Brauhaus!!! Beroemd vanwege het bier en naar later bleek  berucht vanwege de bezoekers.  Maar, zoals reed vermeld, het motto ""what happens in Wilingen, stays in Willingen" is hier van kracht. Dus weinig verder te melden dan dat er bier is gedronken en "getanzt" ....................
Dag 2, de zaterdag, was strak gepland: ontbijt, fietsen en ...... naar de kroeg.  De te fietsen route bleek prachtig te zijn: er zaten mooie beklimmingen in, waar met name Hans Pool en Bertil Scholte Lubberink (die "Sturmtruppen") zich lieten gelden.  Ook kwamen de navigatiesystemen van Quido en Benno  goed van pas: wij hebben ons niet verreden en  zelfs Jan Eppink  is dit jaar op de juiste route gebleven! Een unieke prestatie van Jan!


In de buurt van de Kahler Asten. 

Helaas heeft de tocht meer tijd in beslag genomen dan verwacht: het geplande bezoek aan Sigi's Hutte werd niet gehaald. Dit tot grote teleurstelling van Emiel Nijhuis en Raymond Hofstee, die dit vooraf als een van de hoogtepunten zagen. Echter het bezoek aan "Vis a Vis" 's avonds mocht er ook wezen.  Wederom werd er ook hier "getanzt", bier getrunken en meegebruld met "Die toten Hosen".  In dit cafe troffen wij overigens ook een niet met ons afgereisde RTC'er. Signalement:  kaal, tenger postuur, rijdend in groep 1, beetje ADHD en opdringerig in aangeschoten toestand!  Wie het weet kan zich melden bij de redactie.
Tenslotte de zondag. Ook deze dag is optimaal besteed: wederom een mooie tocht gefietst van ca. 80 kilometer en "Kaffee mit  Kuchen" gedronken/gegeten in Winterberg.
Al met al wederom een zeer geslaagd weekend, mede  begeleid door onze "vaste" verzorger Jos Wageman die wij ook voor volgend jaar weer een contract hebben aangeboden. 
Speciale dank tot slot aan Michel Kruiper die zijn bus van Kamhuis Rijwielen ook dit jaar weer beschikbaar heeft gesteld als Materiaal bus.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

In ieder wielcontact zal D. Railleur een stukje schrijven over wielrennen binnen de club of over wielrennen in zijn algemeenheid.  Hij fietste ooit tussen de grote namen in het profcircuit en fietst nu nog regelmatig in zijn vrije tijd. Ook schrijft hij columns voor verschillende dagbladen en wielertijdschriften.

Sportzomer 2012: net zo goed als het zomerweer?


Of ik nog even mijn bijdrage kan aanleveren voor de 30e juli omdat RTC Twente nog een vakantie uitgave wil uitbrengen! Die vraag kwam via de mail binnen op het moment dat ik op het punt stond naar Londen af te reizen. Dat gaan we natuurlijk doen, er is namelijk niets leuker dan de actualiteit te verbinden aan jullie club.

De laatste weken is er ontzettend veel over de niet-professionele houding van onze sporters gepraat en geschreven. De aanleiding ervoor was natuurlijk het EK-voetbal waar Nederland voor spek en bonen als figurant heeft meegedaan. De drie weken die daarop volgden brachten ons ook niet in oranje stemming. De Nederlandse wielrenners verzaakten te schitteren in het mooiste evenement van het jaar, de Tour de France. Natuurlijk sprintte Tom Veelers naar een 3e plek in de vierde etappe, maar dat was niet wat wij wilden. Iedereen verwachtte Robert Gesink of Bauke Mollema op het podium. Het eerste wat bij mij dan opkomt is "wat een gekken".

Je kunt je namelijk afvragen waar al dat optimisme op gebaseerd is. Is het gebaseerd op de prestaties van de sporters of op de verwachtingen van de media en burgers? Volgens mij hebben we keurig ons niveau gehaald en voldaan aan de verwachtingen. Meer zit er op dit moment gewoon niet in en in dat geval moet je geen hoge verwachtingen bij de sporters neerleggen, dat is onterecht. Helemaal onterecht is het om vervolgens de trainers en begeleiders onder uit de zak te geven en als niet capabel te kwalificeren. Accepteren van het huidige niveau is de enige juiste houding. Respect als basis lijkt mij een mooie uitdaging voor de journalistiek!

Als we het dan toch over professionele gedragingen en respect hebben verwonder ik mij dat er zoveel renners van groep 1 geen clubkleding dragen. Het wordt gelegitimeerd met "de pasvorm is niet goed, de kleuren blijven niet mooi en de kwaliteit is ondermaats". Het is dan maar de vraag of het niet beter is om de dialoog met het bestuur aan te gaan. Andere kleding aantrekken is niet professional; hoe wil je dat verantwoorden naar de sponsoren? Is dat respectvol? Mocht dan toch blijken dat de broek te los zit dan koop je de kleding gewoon een maatje kleiner.

Overigens ligt er voor het bestuur en de leden nog een andere uitdaging! Zorg dat je met zoveel mogelijk renners deelneemt aan de toertochten van de buurtverenigingen en promoot dat ook actief. Dat zal de deelname aan jullie eigen Tour de Pré Pain ook ten goede komen. Goed voor de clubkas en motiverend voor alle vrijwilligers. Is dat ook niet een vorm van respect?

Al met al geniet ik met volle teugen van deze sportzomer. Het EK voetbal bracht een geweldige finale, de Tour de France prachtige etappes met als uitschieter Voeckler en Londen 2012 zal ons ook veel moois brengen. Geniet nog allemaal van jullie vakantie. Maar vooral ook van al het moois dat de sport biedt, met of zonder Oranje geweld!

Salut,

D. Railleur.


Sportzomer 2012: beter dan het zomerweer!

Helaas is de bijdrage voor jullie zomer uitgave niet gepubliceerd in Wielcontact. Reden? Een slechte internetverbinding gedurende de eerste dagen van mijn verblijf in Londen. Eenmaal hersteld was Wielcontact al uitgebracht. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet! Dat betekent dubbel leesplezier in deze uitgave.

Wat hebben we kunnen genieten van Londen 2012, la Vuelta, de Paralympische Spelen en het WK wielrennen. In de vorige column vroeg ik mij nog af of de sportzomer net zo goed zou worden als het slechte zomerweer. Nu weet ik wel beter! London leverde fantastische sport en een prachtige medaillespiegel op. Epke Zonderland pakte op formidabele wijze goud. Het vrouwenwielrennen was een voorbeeld van hoe het ook kan; ego's aan de kant en sporten in dienst van. Het resultaat is bekend, goud voor Marianne Vos. Dan de prestaties van de zwemsters. Natuurlijk komt Ranomi Kromowidjojo alle eer toe, maar wat dacht je van Marleen Veldhuis. Wat een focus, na haar zwangerschap terugkomen op het hoogste niveau en afscheid nemen met individueel brons. La Vuelta leverde de revelatie van Contador op met fantastische prestaties van Gesink, ten Dam en Mollema. Op de Paralympische Spelen werden maar liefst 39 medailles gewonnen. De één nog bijzonderder dan de ander, denk maar eens aan de "blade babe" Marlou van Rijn. En als toetje pakt Marianne Vos nog "ff" het goud op het WK in Valkenburg.

Wat moet ik dan nog over RTC schrijven? Dat binnen groep 1 maar een select clubje het echte niveau aan kan? Mannen als Harald Derks, Mirgo Koehorst, Remco Wevers, Rene Brummelhuis, Niek Velthuis en jonkie Tom Scholten rijden steevast bij de eersten. Zij pareren iedere aanval en laten de andere mannen vaak achter. Voor de broers Wolkotte was het een verloren seizoen, ze streden zelden mee voor de prijzen. De broers Snoeijink hadden het ook lastig, een rugblessure voor Jeroen, migraine voor Theo en Hermans leeftijd stond succes in de weg. Gerard Veldscholten en Rene Borgerink waren herstellende van hun "onregelmatigheid". Op een verantwoorde wijze werkten zij aan hun comeback. Dan zijn er  natuurlijk nog de mannen Rick Willemsen, Wim Nijmeijer, Michel Kruiper, Theo Sleiderink, Stefan Pernetta, Ivo Mittendorff e.a.* Deze mannen vormen vaak de bus, want tenslotte is alleen ook maar alleen. Jongens, verras je clubgenoten eens door in het voorjaar er echt te staan. Mijn advies: trek geen winterjas aan, blijf op gewicht, maak je kilometers en hou de piepn strak!

Mijn voorspelling is dat volgend jaar een nog mooier sportjaar wordt als dit jaar. De Rabobank ploeg heeft dan de Pampers uitgetrokken en rijdt alles en iedereen naar huis. De triple-A status (Afzien-Aanklampen-Afstappen) is nu al een double A-status. De "A" van Afstappen zijn ze namelijk al kwijt! Argos Shimano pakt door goede voorbereidingen van Tom Veelers vele etappes in grote rondes door subliem sprintende John Degenkolb en Marcel Kittel. Vacansesoleil zal aan de hand van Juan Antonio Flecha verder volwassen worden en het Nederlandse succes completeren. De sportzomer van 2012 was dus beter dan het zomerweer. Een mooie herfst en tot onder de kerstboom!

Salut,

D. Railleur.

*Niet iedereen zal genoemd zijn. Mis je je naam? Geef hem dan door aan de redactie, in de volgende column krijg je een speciale vermelding.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wielerjaar 2012


Vanuit Nederlands perspectief gezien een zeer tegenvallend jaar, alleen Nikki Terpstra deed van zich spreken door Dwars door Vlaanderen te winnen, Nederlands kampioen op de weg te worden en wereldkampioen ploegentijdrit.
De Belgen scoorden veel beter; Tom Boonen won onder andere de E3 prijs, de Ronde van Vlaanderen over een nieuw parcours waarin hij wegrijdt met Filippo Pozzato en Alessandro Ballan en deze in de spurt verslaat. Tijdens deze koers komt Fabian Cancellara ten val en breekt zijn sleutelbeen, net als Sebastiaan Langeveld, die in volle afdaling op een toeschouwer rijdt. Verder wint Tom Boonen Parijs-Roubaix voor de 4e keer na een solo van 55 kilometer! Ook verderop in het seizoen ging het goed met Tom Boonen; hij ook Parijs-Brussel en werd net als Nikki Terpstra wereldkampioen ploegentijdrit. Waar Philippe Gilbert de man van wielerjaar 2011 was, bleef hij dit jaar lang zonder noemenswaardig succes, pas in het najaar won hij twee etappes in de Vuelta en werd hij in Valkenburg zeer overtuigend wereldkampioen. De jonge belg Sep Vanmarcke won de "Omloop het Nieuwsblad", door verrassend Tom Boonen in de sprint te verslaan.

Tom Boonen, één van de grote mannen in 2012.

Verder reed Thomas de Gendt een zeer verdienstelijke Giro, won hierin de koninginnenrit met finish op de Stelvio en werd derde in het klassement achter Ryder Hesjedal en Joaquin Rodriquez.
Overigens was Rodriquez het hele jaar prominent aanwezig:  hij wint de 6e etappe Tirreno-Adriatico, de  4e en 5e etappe Ronde van het Baskenland, de  Waalse Pijl,de 10e en 17e etappein de  Ronde van Italië, het  puntenklassement Ronde van Italië, de 6e, 12e en 14e etappe Ronde van Spanje en de Ronde van Lombardije, 2e in  het eindklassement van de Giro en Vuelta! Dat laatste terwijl hij de hele Vuelta de baas was over Contador op één, relatief eenvoudige etappe na en dus hier de Vuelta verloor.
Verdere overwinningen waren er voor Simon Gerrans in Milaan-San Remo, Maxim Iglinsky in Luik*, na een fantastische finale waar eerst Vicenzo Nibali lijkt te winnen, Enrico Gasparotto in de Amstel Gold Race, Thomas Voeckler in de Brabantse Pijl. Voeckler rijdt overigens ook een prima Tour, mede door twee etappezeges. De Tour van dit jaar werd een prooi voor Bradley Wiggins en Christopher Froome werd verassend tweede, alhoewel Froome ook al in de Vuelta van 2011 liet zien dat hij een alleraardigst klassement kan rijden.
Verder wordt Alexander Vinokourov Olympisch kampioen en wint Bradley Wiggins de Olympische tijdrit , Tony Martin wordt wereldkampioen tijdrit.
Ja, en dan is er nog de kwestie Armstrong... zie hiervoor de mening van Emiel Nijhuis.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lance GVD

Dit was het eerste dat uit mijn mond kwam na de publicatie van het USADA rapport afgelopen week. Er zijn zo langzamerhand heel wat toppers betrapt op het gebruik van doping. Lance wist echter de dans telkens weer te ontspringen.  Honderden keren zo niet nog vaker was Lance gecontroleerd en nooit was er ooit maar één spoor van doping ontdekt.
Dat hij na zijn ziekte van ééndagsrenner omgetoverd was naar ronderenner was weliswaar opmerkelijk doch niet direct verdacht makend. Dat zijn hele ploeg tot ver in de finale van een bergetappe mee kon was wel verdacht.  Zolang er echter niemand wordt betrapt zijn er geen bewijzen en wordt de mond van de critici gesnoerd. 
Met de bekentenissen van zijn voormalig ploeggenoten afgelopen tijd werd steeds duidelijker dat ook Lance de dans niet zou ontspringen. Al blijft hij zelf in alle toonaarden ontkennen, voor mij staat het als een paal boven water dat Lance een notoire doping zondaar is geweest. Ook Lance is een bedrieger en een leugenaar!

De sportheld is definitief van zijn voetstuk gevallen.


Wat over blijft is een wrange nasmaak van al die mooie overwinningen in de Tour. Hoe gaan we verder, Lance al zijn Tourzeges afnemen en uitkomen bij andere doping zondaars? Een generaal pardon voor alle doping zondaars die nu bekennen doping te hebben gebruikt? Het doping gebruik legaliseren?  Ik weet het niet meer, de Wielersport heeft opnieuw een geweldige deuk opgelopen.
Een pure sport en een gevecht van man tegen man is het al lang niet meer!  Lance je hebt de Wielersport een hele slechte dienst bewezen GVD. Stop met de leugens en geef toe dat jij ook maar een mens bent.

Emiel Nijhuis

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Een prachtige zondagmorgen in het "Beuningerachterveld".

Ter  afsluiting van alweer een zomerseizoen op de wielrenner, organiseert RTC Twente elk jaar een tijdrit. Normaal wordt deze altijd verreden op een  prachtig  en heuvelachtig parcours  nabij de fraaie woonstee van Herman Finkers. Dit  jaar moest RTC  echter uitwijken naar iets anders , omdat de gemeente Losser vond dat de fietstalenten van RTC wel een betere kwaliteit asfalt verdienden dan de bestaande en dus werd het parcours voorzien voor een nieuwe asfaltlaag . Een nieuwe parcours uitzoeken was voor de "jongs oet Beuning c.s." ( zij tekenden  dit jaar voor de organisatie,) geen probleem. Het werd een rondje door het "Beuningerachterveld" met start en finish bij de Fam. Pikkemaat aan de Stroothuizerweg.
Onze regionale weerman had prachtig weer voorspeld , het parcours was zaterdag zand - , steen -en stofvrij gemaakt ( wat is een bladblazer dan handig) en niet onbelangrijk , er was geen alcohol in de man of vrouw , want "Undercover Denekamp " was  i.v.m  onze tijdrit extra een weekend verplaatst. Kortom , alle ingrediënten waren  aanwezig om er een prachtige zondagmorgen van te maken.


Mooi weer, snelheden tussen 30 en 40 km/uur en het "Beuninger Achterveld", prachtig!

Liefst 15 teams hadden zich aangemeld ( ongeveer 65 RTC ers) , waarbij nog eens weer blijkt dat RTCers meer kunnen dan alleen fietsen , want wie bedenkt er de volgende teamnamen: Half um Half , Speedteam , Kaartclub 16 D'ran en Bij elkaar geraapt zooitje?  Na het doorgeven van de te verwachten gemiddelde fietstijd en een heerlijk kopje koffie , gingen de eerste deelnemers van start. Na een half uur was iedereen onderweg en was het een drukte van belang op het parcours. Door de vele vrijwilligers ( zonder hen kun je zoiets niet organiseren) werd alles in goede banen geleid en na 5 rondjes fietsen onder een ontluikend ochtendzonnetje en met op de achtergrond de aanmoedigingen( ik weet niet voor wie )op de naburige kloatscheetersbaan , kwam iedereen moe, maar voldaan aan de finish.
Na afloop werd er onder het genot van koffie met appelgebak en een pilsje nog gezellig nagepraat bij het "Sterrebos" en reikte onze voorzitter Emiel de prijzen uit aan:
1. Team Kaartclub 16 D'ran
2. Dreamteam
3. Combine
De poedelprijs was voor team "Bij elkaar geraapt zooitje" ( met de oudste broers Snoeyink ; het is toch niet de leeftijd jongens?) 
Ook werd door de voorzitter nog even stilgestaan bij het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. 
De Groep Beuningen (organisatie clubtijdrit), de Groep Ootmarsum (organisatie Pre-pain tocht),  de Crosscommissie (organisatie Rabo Kottelpeern Classic en de Kamphuis Rijwielen Classic) maar ook Rudi Nijmeijer (redactie Wielcontact) en Nico Rouwers ( mailing RTC Twente) werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet voor de vereniging.
Volgend jaar hopen we weer op ons oude parcours te kunnen fietsen met hopelijk net zoveel deelname als dit jaar en onder dezelfde prachtige weersomstandigheden.
Voor de vele foto's en de uitslag verwijzen wij jullie naar onze website.
Jos Visschedijk
 

 

 De winnaars, bijna geen afwijking!

Kaartclub 16 D'ran           34,50           34,55 1
       
Steven Bodde      
Jaap Bouma      
Maarten Kistenmaker      
Walter Vollenbroek      
Dream Team                  32,10         32,20         2                    
       
Jos Veldman      
Theo Brunink      
Klaas Kuik      

Frank Westerhof

Combine           40,00           40,46 3
       
Emiel Nijhuis      
Mark Wisseborn      
Quido Degen      
Rudy Nymeyer      
Niek Veldhuis      
     
Half um Half         32,22            32,78 4
       
Frans Heidens      
Lidy Heidens      
Jos Bosch      
Gerard Meijer      
Rian Kuipers      
Les Amis six o pack         29,00           29,51 5
       
Hans Stokkelaar      
Herman Leferink      
Leo Wortelboer      
Patrick Heinink      
Harry Aarnink      
Johnny Kamphuis      
Formule vier         30,80           31,36 6
       
Frans Sombekke      
Jos Tijhuis      
Ben Brookhuis      
Henk Kroeze      
Wim Krabbe      
Deur Trappers         31,50           32,13 7
       
Chris Boersma      
Jos Wageman      
Gerard Grashof      
Herman Borgelink      
Jan Aarninkhof      
Groep zonder naam           36,60           35,80 8
       
Hans Pool      
Bert Keizer      
Geert Loohuis      
Marcel Weustink      
Siepel 1         35,20           36,09 9
       
Gerard Lohuis      
Ben Hesselink      
Eddie Nijhuis      
Gerrit Eppink      
Groep Lattropika           36,20           35,27 10
       
Bertil Scholten Lubberink    
Hans Edelkamp      
Erik Hofste      
Marleen Hofste      
Groep Timmerman           32,90           33,82 11
       
Martin Timmerman      
Marcel Vlek      
Jeroen Wilbers      
Henk Zanderink      
Siepel 2         31,30           32,35 12
       
Henk Heerink      
Wim Veldhuis      
Jeroen Steinmeijer    
Roland Hinderdael      
Speed Team         34,50           36,15 13
       
Jan Arends      
Erwin Ekkelboom      
Anita ten Dam      
Willem Brunink      
De laatste Groep           34,80           36,60 14
       
Stephan Pernetta      
Ivo Mittendorf      
Rene Brummelhuis      
Jan Lesscher      
Bij elkaar geraapt zootje           35,00           36,82 15
       
Rik Willemsen      
Gerard Ensink      
Herman Snoeyink      
Theo Snoeyink      
Rudy Weustink      


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Sportcentrum "Joy-Me"

Voltaweg 2
7591 HJ Denekamp
Tel: 0541-353755
www.joy-me.nl

Aanbieding voor RTC leden van Sportcentrum Joy Me 
Evenals afgelopen jaar heeft Sportcentrum Joy Me ook dit jaar weer een aanbieding voor RTC leden. Voor EUR 24,- per maand kunnen leden van RTC onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten van Sportcentrum Joy Me.  Dit betekent dus RPM (spinning; om de winter goed door te komen en het wegseizoen sterk te beginnen),  gebruik toestellen, gebruik sauna,  etc!
Indien niet meer dan 3x per maand het sportcentrum wordt bezocht, betaalt men "slechts" EUR 6 per keer!
Betaling is altijd achteraf, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt.
Koffie en thee is gratis.
De RPM wordt gegeven op de volgende dagen

MAANDAG  

09.00 uur
19.00 uur     
20.00 uur

DINSDAG  

12.30 uur
19.00 uur

WOENSDAG  

09.00 uur  (met inschrijflijst)

DONDERDAG  

20.00 uur

VRIJDAG  

09.00 uur  (met inschrijflijst)

ZATERDAG  

09.00 uur

Op de woensdagavonden wordt nog geen RPM gegeven. Voor RTC leden wil Joyce (eigenaresse van Joy Me) wel een RTC uur organiseren. Diegenen die hier structureel aan deel willen nemen, kunnen haar dat kenbaar maken; bij voldoende animo zal zij dan een speciale "RTC-RPM" organiseren

Hoofdsponsor van RTC Twente - Fietz Denekamp Hoofdsponsor van RTC Twente - Morein Kunststoffen Hoofdsponsor van RTC Twente - Landgoed de Holtweijde Hoofdsponsor van RTC Twente - Welkoop Denekamp