Terug naar overzicht

Jubileumweekend - RTC Twente bestaat 45 jaar.

Op zaterdag 24 juni was het dan zover, het vertrek van onze jubileumfietstocht naar de Klonie in Ellertshaar, Drente. De organisatie had aan alles gedacht en zelfs goed weer geregeld! Na de verzameling bij Concordia in Denekamp en een kop koffie
kon de tocht van ca. 112 km beginnen. Met ruim 60 deelnemers verdeeld over vijf groepen startte de eerste groep tegen 9.30 uur.

Jubileumweekend - RTC Twente bestaat 45 jaar.

De eerste stop was na ca. 40 km in Kloosterhaar. Na een kop koffie en een in de haast ontdooid appelgebak ging de tocht verder richting een golfbaan voor het nuttigen van de lunch. Nadat we onze buikjes goed hadden gevuld werd koers gezet naar de VAM-berg (48 m). De krachten werden natuurlijk gemeten op deze beroemde Drentse berg. 

IMG_1454.JPG

Daarna was het nog ca. 30 km naar ons eindadres de Klonie. Hier werden we getrakteerd op heerlijke herstelkwark van Hubert Mensink.

Na het drinken van een aantal biertjes/frisdrank/wijn kwam de zwemkleding tevoorschijn. In een voormalige zandwinning konden de fietsers hun zwemcapaciteiten laten zien. Een duo wist zelfs de overkant te bereiken, maar kreeg helaas geen applaus!

IMG_4460-min.JPG

En wat krijg je na het zwemmen (en fietsen) …..honger. Dus tegen 18 uur stond er een heerlijk Italiaans buffet klaar. De avond werd vervolgd met een heuse pubquiz die werd gewonnen (hoe kan het ook anders) door groep 1. De heren van groep 1 hadden alle vragen goed over de verschillende soorten shampoos, echte kenners die heren van groep 1! 

Na het nuttigen van nog een aantal drankjes viel de donker in en zocht iedereen zijn of haar slaapplekje, die varieerden van een tentje, tot een stapelbed en een matras in de aanhanger. Een grote ransuil zorgde voor een slaapdeuntje en al spoedig viel iedereen in slaap…

20230624_155618-min.jpg

De volgende ochtend begonnen we met een heerlijk ontbijtje en tegen 10 uur startte de eerste groep met de tocht van ca. 105 km. De eerste kilometers gingen over klinkers, waardoor een aantal mensen nog eens extra werd herinnerd aan de vorige zware avond. Voor de pauze werd de hoogste berg van Drente beklommen ‘de Muur van Emmen’, wederom een pittig Drents klimmetje (48,05 m). De tocht voerde ons daarna naar de pauzeplek Wollegras in het Bargerveen. Hier stond ons een lekkere lunch te wachten. Bij Golenkamp hebben we nog een aantal klimmetjes meegepakt en daarna richting Skik in Denekamp. 

Om 15.30 uur was ook de laatste groep binnen en kon worden teruggekeken op de geslaagd weekend met twee prachtige fietsroutes voor de heen- en terugweg. Bij Skik hebben alle deelnemers van de jubileumtocht een buff ontvangen. Een jubileumcadeau, die alle leden zullen ontvangen.


Bekijk hier alle foto's van het weekend.

Fiets mee en word lid

Meld je aan bij RTC Twente, geniet van het fietsplezier en de vele voordelen!

Ik meld mij graag aan!

Contact

E-mail naar bestuur@rtctwente.nl

  • Volg ons op