Clubiconen

Hennie Kuiper, Herman Snoeijink, Gerard Veldschoten, Erwin Nijboer, Jelle Johannink, een lijstje dat niet misstaat en daarmee kan Denekamp zich met recht een 'wielerdorp' noemen. Meermaals kwam de Ronde van Nederland door het dorp, werden er befaamde veldritten gereden en heeft het een uniek wielermuseum.

Het in 1978 opgerichte RTC Twente uit Denekamp kent een rijke historie met veel bekende wielerhelden binnen zijn gelederen. In de afgelopen 45 jaar heeft de vereniging veel wielertalent mogen voortbrengen en zien we deze iconen op de dag van vandaag nog steeds terug. 

Wat te denken van oud wereldkampioen (1975) Hennie Kuiper, geboren in Noord-Deurningen en nog steeds actief lid binnen de club. Of hardrijder Gerard Veldscholten die in zijn actieve jaren (1983 - 1991) onder andere een etappe won in de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Nederland.

Op amateurniveau heeft de vereniging een veelvraat binnen haar gelederen in de naam van Herman Snoeijink met ruim 300 overwinningen op zijn naam, waaronder 2x de Ronde van Overijssel en werd zelfs nog wereldkampioen bij de masters 50+ veldrijden. 

Maar ook in de befaamde Tour kennen we vele successen, Denekamper en luxe-knecht Erwin Nijboer bezorgde Miguel Indurain 3 eindoverwinningen in de Tour midden jaren negentig. 

Anno 2024 heeft de vereniging weer een profrenner in haar gelederen, wederom uit Noord-Deurningen. Jelle Johannink kwam in 2023 nog uit voor ABLOC CT, maar zal vanaf 2024 starten met TDT - Unitbet (Tour de Tietema) en fietste jaren voor Sensa Kanjers voor Kanjers. Hij werd Nederlands Kampioen bij de 'elite zonder contract' in 2022, bovenop de VAM berg en eindige in 2023 als 15e bij het NK voor profs.

Fiets mee en word lid

Meld je aan bij RTC Twente, geniet van het fietsplezier en de vele voordelen!

Ik meld mij graag aan!

Contact

E-mail naar bestuur@rtctwente.nl

  • Volg ons op