Evenementen

Noaberkrachttoer

De tocht ontleent deze naam aan het samenwerkingsverband tussen de gemeente Dinkelland en Tubbergen WTC Tubbergen, WTC Geesteren en RTC Twente hebben gezamenlijk prachtige routes door het glooiende landschap van Noord Oost Twente uitgezet. Bij de fietstoertocht worden alle kernen, negentien om precies te zijn, in de beide gemeenten aangedaan. De fietstoertocht die maar liefst 135 km lang is, voert over goede secundaire wegen en natuurlijk zijn de Twentse heuvels waaronder de Kuiperberg, de Tankenberg, de Paasberg en de Hooidijk in het parcours opgenomen. Tevens wordt een kleine lus door Duitsland gelegd zodat ook de Lönsberg kan worden beklommen. Vind je de afstand van 135 km te lang dan kan de route ingekort worden tot 85 km. Deelnemers kunnen op drie plaatsen opstappen, te weten Tubbergen (Cafe Kottink) , Denekamp (Concordia) en De Lutte (Plexat). Daarnaast is er nog een pauzeplek ingericht bij de Postelhoek in Ootmarsum. Voor de vrije fietstoertocht kan er tussen 8.00 uur en 10.00 uur gestart worden.

Op alle drie plekken is scan&go mogelijk. Inschrijfgeld voor NTFU leden bedraagt € 4,- en voor niet leden € 5,-. De tochten zijn geheel uitgepijld. De fietstoertocht is vooral geschikt voor wielrenners, maar ook ATB’ers zijn van harte welkom. Iedereen, lid of geen lid, kan deelnemen. Wel is de valhelm verplicht.. Mocht je onderweg pech krijgen dan bel je de bezemwagen. Pauzeren kan bij alle drie opstapplaatsen en bij het Anker in Saasveld en het Coophuys in Albergen.

Euregio Fiets Vierdaagse

Door het schitterende Noordoost Twentse landschap organiseert RTC Twente in Denekamp een vier dagen durend fietsevenement. Iedereen, jong en oud, met een gewone, elektrische of een racefiets, kan hier aan meedoen. We doen dit ieder jaar in de derde week van de bouwvak Noord. 

We hebben ieder jaar voor u:
- 4 x 4 is 16 volledig nieuwe routes;
- een volledig nieuw randprogramma;
- volledig uitgepijlde routes, ook door Duitsland.

Iedere dag kun je kiezen uit routes van 25, 40, 60 of 100 km. Alles is tot in detail georganiseerd met iedere dag gezellige controle- en pauzeplaatsen en een mooi randprogramma, waarbij je startkaart als passepartout kan worden gebruikt. De routes zijn door ons volledig uitgepijld. Wil je niet alle vier dagen meedoen? Geen probleem, een, twee of drie dagen meedoen kan ook. Je bent elke dag welkom!

De 25 en de 40 km routes gaan deels over semi verharde fietspaden. Met de 60 of 80 route blijf je op de verharde weg. Bij de 100 km route heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij de groep met voorrijders.

Voorinschrijving is vanaf eind februari mogelijk op www.e4d.nu/inschrijven. Volg ons ook via Twitter op @f4d_denekamp. Wil je meer informatie over de Euregio Fiets-4-Daagse, ga dan naar www.e4d.nu of mail ons op info@e4d.nu.


Ploegentijdrit 't Hoge Noorden

Traditioneel wordt elk jaar rond eind september wordt de ploegentijdrit georganiseerd voor alle clubleden. Een tijdrit die tegelijkertijd de afsluiting van toerseizoen op de weg en de start van het mountainbike¬seizoen vormt. Sinds 2017 is de omgeving van Lattrop het decor geweest voor de tijdrit, maar in 2023 is dit stokje overgedragen aan de groep Oud-Ootmarsum. We gaan terug naar de bron. Op dit nieuwe parcours zullen de nodige hoogtemeters overbrugt moeten worden.

Bij deze tijdrit staat niet de maximale snelheid maar de gemiddelde snelheid centraal. Je moet proberen je eigen, vooraf opgegeven, gemiddelde snelheid te halen. Je rijdt puur op je gevoel immers snelheidsmeters op de fiets zijn dan verboden. Je fietst in groepen van vier renners.


Welkoop Köttelpeer'n Classic

De warmte lijkt Nederland na een heerlijke nazomer dan toch te gaan verlaten, waardoor de racefiets bij sommigen reeds aan de haak hangt en heeft plaatsgemaakt voor mountainbike of crossfiets. Na een mooi wielerseizoen begint rond deze tijd toch weer de honger naar de modder. 

De veldtoertocht die de club jaarlijks organiseert, geniet een grote bekendheid in de regio en trekt iedere keer opnieuw een groot aantal deelnemers uit zowel Nederland als Duitsland. De Welkoop Köttelpeer Classic is de eerste RTC veldtocht in het winterseizoen en vindt in oktober plaats. 

Met deze veldtoertocht beleef je het prachtige landschap van Noord Oost Twente en de grensstreek. De tochten (verschillende routes) gaan door karakteristieke natuurgebieden van de Dinkelvallei. De Dinkelvallei staat bekend om haar stuwwallen, bossen, graslanden en de oude landbouwgronden omzoomd door houtwallen. De routes komen in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, waterschap Regge en Dinkel, Landkreis Grafschaft Bentheim en vele landeigenaren tot stand. Onze tochten zoeken beide een andere omgeving op. Zo neemt de Welkoop Kottelpeer'n Classic (lange route) je mee in de richting van Ootmarsum en het Duitse grensgebied rond Uelsen, Lage en Nordhorn. In de korte route verken je de omgeving van De Lutte en de Oldenzaalse stuwwal. 

Deze tochten zijn geschikt voor beginnende en gevorderde veldrijders en mountainbikers en vormen een leuke manier om in de winter actief te zijn. De routes zijn niet lastig dus ook goed te doen op bijvoorbeeld een gravelbike. Tijdens de tochten is een valhelm verplicht. Deelname is 7 euro per tocht. Met een licentie of NTFU-kaart krijg je 2 euro korting. Ben je jonger dan 16 jaar oud? Dan mag je gratis deelnemen. Van de opbrengst gaat 50 cent per deelnemer naar Support for Nature en komt dus ten goede aan de natuurorganisaties. 

Er is bij de IJskuip is voldoende parkeergelegenheid en de mogelijkheid om na de tocht de fiets af te spuiten en te douchen.

Fiets mee en word lid

Meld je aan bij RTC Twente, geniet van het fietsplezier en de vele voordelen!

Ik meld mij graag aan!

Contact

E-mail naar bestuur@rtctwente.nl

  • Volg ons op