Terug naar overzicht

Uitdagend parcours decor ploegentijdrit RTC

Na vijf jaar Lattrop was het nu de beurt aan de groep Ootmarsum om de ploegentijdrit van RTC Twente te organiseren. Gekozen werd voor een uitdagend parcours dat veel vergde van de wielrenners.

Uitdagend parcours decor ploegentijdrit RTC

Maar liefst 11 ‘ploegen’ startten bij de camping ‘Bij de Bronnen’ om daar via de Wittebergweg naar ‘boven te klimmen’ en via de Nutterseweg weer af te dalen. Het was een rondje van 6,36 kilometer, dat zeven keer moest worden afgelegd. De deelnemende ploegen moesten vooraf aangeven wat hun voorspelde snelheid

zou kunnen zijn. Dat viel niet mee, omdat dit parcours voor alle ploegen natuurlijk nieuw was.

De Noormannen waren het dichts in de buurt en wisten slechts met een afwijking van 0,06 kilometer per uur het parcours af te leggen.
De Banana’s volgden als tweede en Vol Gas Veuroet eindigden als derde. De troostprijs was er voor de FC1 Maandagavond, die een afwijking kende van 3,29 kilometer per uur.

Om 10.00 uur begon deze ploegentijdrit ‘Bij de Bron’ en sommige teams namen direct risico door voluit gas te geven. Een aantal ploegen kwamen er na een paar rondes achter dat dit toch teveel van het goede zou zijn. Het parcours bleek niet alleen uitdagend, maar ook slopend te zijn en zeker na de afdaling vanaf de Nutterseweg tot aan de afslag bij de Blauweweg, want daarna gaat
het alleen maar omhoog.

Veelbetekenend was de opmerking van één van de deelnemers, die de finish passeerde, dat hij onderweg op zoek was naar iemand, die het parcours vlak wilde maken. Na afloop waren de reacties van de deelnemers heel positief. Niet alleen over het parcours, maar ook over de organisatie.

Onderweg stonden diverse leden van de Ootmarsumse groep en andere vrijwilligers te posten om de deelnemende ploegen zo veilig mogelijk over dit parcours te begeleiden. Ook de teams zelf waren alert als wandelaars, andere fietsers, auto’s en tractors over het niet afgezette rondje reden. Zonder ongelukken werden de rondjes verreden en vooral voor de organisatie was dat toch echt een opluchting.

RTC-ploegentijdrit-2023-60.jpgNa afloop reikte Steven Bodde de prijzen uit in de gezellige ruimte van camping ‘Bij de Bronnen’. Zijn team won, maar dat weerhield de preses niet om naar zijn ploegmaten een prikkelende opmerking te maken. “Het duurde wel erg lang voor jullie ‘Wat’n Koram inhaalden, daar hadden jullie zeven rondjes voor nodig,” lachte Steven Bodde. Het typeerde de sfeer van deze succesvolle
ploegentijdrit.

RTC-ploegentijdrit-2023-93.jpg

De deelnemers hebben afgezien, maar wel genoten van de omstandigheden, het parcours en de organisatie. Laatstsgenoemden toonden zich erg blij met de positieve reacties en het sportieve verloop van dit evenement.

uitslag-tijdrit.jpg

Bekijk alle foto's hier.

Event bij dit nieuwsbericht

Fiets mee en word lid

Meld je aan bij RTC Twente, geniet van het fietsplezier en de vele voordelen!

Ik meld mij graag aan!

Contact

E-mail naar bestuur@rtctwente.nl

  • Volg ons op